ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κλιμάκωση από την Άγκυρα: Το Barbaros «αλωνίζει» – Τουρκικό UAV παρενόχλησε ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Ικαρία

Συνεχίζεται η πολιτική κλιμάκωσης από τους Τούρκους σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, με το Barbaros να συνεχίζει ανενόχλητο τη δράση του στην κυπριακή ΑΟΖ, και τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να αμφισβητούν καθημερινά με κάθε μέσο την ελληνική κυριαρχία 

 

To τουρκικό πλοίο βρίσκεται μόλις μερικά ναυτικά μίλια νοτίως της Λεμεσού εντός του οικοπέδου 1 και 8, περιοχές F και G σύμφωνα με τους τουρκικούς χάρτες (ΧΑΡΤΗΣ 2) όπου η Άγκυρα μέσω ψευδοκράτους έχει παραχωρήσει παράνομα στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO.

To Barbaros συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά πλοία, το Apollon Moon και το Tanux.

Τουρκικό UAV πάνω από ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Ικαρία

Μία ακόμη περίπτωση πτήσης τουρκικού UAV καταγράφηκε στο Αιγαίο και μάλιστα σε πτήση ακόμη και πάνω από ελληνικό πολεμικό πλοίο! Το περιστατικό καταγράφηκε ανοιχτά της Ικαρίας, την ίδια ημέρα που η πυραυλάκατος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ κυνηγούσε το τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο παραβίαζε τα χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες.

Η χρήση των UAV από τους Τούρκους είναι πλέον καθημερινή στο Αιγαίο, ενώ άποιες φορές φθάνουν βαθιά, σε κρίσιμες περιοχές. Υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Προς το παρόν παρακολουθούνται, αφού οι σκέψεις για κατάρριψη κάποιου απ΄ αυτά φαίνεται ότι απορρίπτεται από τη λογική της “μη κλιμάκωσης”. Ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί που λένε ότι αν αφήσουμε κι αυτή τη νέα μορφή πρόκλησης αναπάντητη τώρα που είναι ακόμη στην αρχή της, τότε σύντομα η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button