ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

“Στα χνάρια του serial killer”: Οδοιπορικό στο μεταλείο Μιτσερού και στην Κόκκινη Λίμνη

Ένα μίνι οδοιπορικό του «Φιλελεύθερου» στο μεταλείο Μιτσερού και στην Κόκκινη Λίμνη όπου ο καθ΄ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος Νίκος Μεταξάς φέρεται να ξεφορτώθηκε τα 5 από τα 7 πτώματα γυναικών και παιδιών που σκότωσε, φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες της φρικιαστικής υπόθεσης που συγκλονίζει Κύπρο και Ελλάδα.


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανασύρθηκε και η δεύτερη βαλίτσα με πτώμα του «Ορέστη» (Βίντεο)

 

Το εγχείρημα του Γερμανού τουρίστα που ανακάλυψε το πρώτο πτώμα, να κατέβει στο πηγάδι του μεταλείου του Μιτσερού, μόνο ως αυτοκτονική πράξη χαρακτηρίζεται απ’ όσους γνωρίζουν καλά τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκαταλελειμμένου μεταλείου

“Νέα στοιχεία για τη δράση του «Ορέστη»: 19χρονη καταγγέλλει βιασμό καταγεγραμμένο σε βίντεο”

«Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι»

«Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι» δήλωσε ο serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews.

Οι απεχθείς λέξεις εκφέρονται τη στιγμή που οι νεκροψίες -η μία μετά την άλλη- αποκαλύπτουν πως ο διεστραμμένος ίλαρχος δολοφονούσε τα θύματά του ενίοτε και με κεφαλοκλείδωμα.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι την Μ. Πέμπτη, και ενώ ο Ορέστης που στη διαδικτυακή εφαρμογή των γνωριμιών εμφανιζόταν ως γοητευτικός εργένης, είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο για να ανανεωθεί η διαταγή της κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δυο ανακριτές και τους είπε «σκότωσα και άλλες. Να πάτε να βρείτε που είναι». Πράγματι από εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με υποδείξεις του κατά συρροήν δολοφόνου, άρχισαν να ανασύρονται οι βαλίτσες του θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.

«Δύο άνθρωποι σε ένα σώμα»

Τα δύο πρόσωπά του, το ένα του μειλίχιου φωτογράφου και πειθαρχημένου στρατιωτικού και το άλλο του στυγνού δολοφόνου, βρίσκονται ήδη κάτω από το ψυχαναλυτικό μικροσκόπιο της Σκότλαντ Γιαρντ που προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του. Για «δυο ανθρώπους μέσα σε ένα σώμα» μιλά στη «Realnews» εργαζόμενη στη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, η οποία διατηρούσε στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Νίκο Μεταξά, καθώς ο serial killer παρέδιδε εκεί μαθήματα φωτογραφίας.

 

«Τόσο εγώ όσο και οι μαθητές του γνωρίσαμε έναν άνθρωπο ευγενικό και ήρεμο. Είναι λίγο να πω πως βρισκόμαστε σε σοκ. Εγώ τον υποστήριζα, τον προωθούσα, τον Θεωρούσα φίλο. Με είχε κερδίσει το ταλέντο του και η σοβαρότητά του. Είχα γνωρίσει την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του στις εκδηλώσεις που κάναμε εδώ. Ήταν καλός μαζί τους. Ήταν ευγενικός με όλες τις γυναίκες της Φωτογραφικής Εταιρείας. Μου είχε πει κάποια στιγμή πως χώρισε με τη γυναίκα του. Το είπε απλά, χωρίς καμία ταραχή. Τον είχα δει μία εβδομάδα πριν τον συλλάβουν».

Την ίδια πεποίθηση εκφράζει και ο Σάββας Ηλιοφώτου, πρώην δήμαρχος Στροβόλου, του χωριού καταγωγής του ίλαρχου. «Με τον παππού του, τον Νίκο Μεταξά, ήμασταν μαζί στο δημοτικό συμβούλιο Στροβόλου. Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος. Τίποτα δεν μαρτυρούσε πως από αυτό το περιβάλλον θα ξεπηδούσε ένας serial killer».

Ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, υποστηρίζει, μιλώντας στην «R», πως «όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν και εργάζονται οι αλλοδαπές β’ διαλογής, δηλαδή όσες προέρχονται κυρίως από ασιατικές χώρες. Οι άθλιοι μισθοί των Φιλιππινέζων, Νεπαλέζων κ.λπ. στην Κύπρο είναι αυτοί που τις καθιστούν ευάλωτες και τις αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν Κύπριο γαμπρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ελπίδα να παντρευτούν, να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και να επιβιώσουν. Έτσι οδηγούνται με ευκολία σε κάθε «Ορέστη», έναν νέο Κύπριο που Θα τις σώσει. Αλλά τελικά πέφτουν θύματα. Τόσο η Μαίρη Ρόουζ όσο η Μαρικάρ γύρευαν έναν άνδρα για να παντρευτούν, να μείνουν στην Κύπρο και να κερδίσουν έναν πιο αξιοπρεπή μισθό. Γι’ αυτό καταγγέλλω τη χώρα που υπογράφει το ποσό των 309 ευρώ ως νόμιμο μισθό για τις Φιλιππινέζες», καταλήγει.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, τόσο στην Κόκκινη Λίμνη, όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του serial killer.

Στην Κόκκινη Λίμνη φαίνεται πως έχει εντοπιστεί κάτι, καθώς η λέμβος με το sonar που έχει επιστρατευθεί κινείται γύρω από συγκεκριμένο στόχο που χωροθετήθηκε στη λίμνη.

Η ομάδα που διενεργεί τις έρευνες βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να διενεργήσει καταδύσεις, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν κάτι τέτοιο θα γίνει σήμερα.

Πηγές: Φιλελεύθερος, philenews.com, εφημερίδα Realnews

Σχετικά Άρθρα

Back to top button