ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μία αθώωση και 95 χρόνια κάθειρξη στον Κωνσταντίνο Πάσσαρη

Κρίθηκε ένοχος για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ αθωώθηκε για ηθική αυτουργία σε εκρήξεις βομβών, που φέρεται ότι, τοποθετούσε ο πατέρας του.

Η υπόθεση αφορούσε μέρος από τη δράση του Πάσσαρη,  πριν αποδράσει στη Ρουμανία πριν από 18 χρόνια, όπου από τότε εκτίει ποινές δις ισόβια, γιά δύο ανθρωποκτονίες, που διέπραξε εκεί.

Στο Μικτό Δικαστήριο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει, από την περασμένη βδομάδα, να εκδικάζονται τρεις σοβαρές υποθεσεις, στις οποίες είναι κατηγορούμενος ο Κωνσταντίνος Πασσαρης. Οι δίκες γίνονται με απόντα τον διαβόητο κατηγορούμενο, καθώς το ρουμανικό Εφετείο αρνήθηκε να τον εκδόσει προσωρινά στη χώρα μας, μεχρι να δικαστει, επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, να παραμείνει στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη, για πέντε ανθρωποκτονίες με κατηγορούμενο τον Πασσαρη, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία δύο αστυνομικων, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, από όπου και απέδρασε εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ το δικαστήριο του επέβαλλε 95 χρόνια κάθειρξη, για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, που αφορούσαν συμπλοκή στην Πλατεια Βάθης, οπου κρίθηκε ένοχος ότι, πυροβόλησε 4 αστυνομικούς.

Στην ίδια υπόθεση ο Πάσσαρης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον 6 ακόμη αστυνομικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη σύλληψη του.

Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή είχε χειροβομβίδα στην τσέπη  του και όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, έβαλε το χέρι του  να την πιασει.

Η τρίτη υπόθεση, που αφορα τις ανθρωποκτονιες βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close