ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ουδεμία έκπληξις: Ισλαμιστές (NTJ) προκάλεσαν το Πασχαλιάτικο μακελειό στη Σρι Λάνκα

“Σε μία χώρα που το 90,3% δεν είναι μουσουλμάνοι λοιπόν, μια μικρή μειοψηφία ισλαμοζώων αντί να ευχαριστεί που έχει θρησκευτικά δικαιώματα σε ένα αλλόθρησκο κράτος, θεώρησε καθήκον της να επιβάλει τον τρόμο σκοτώνοντας τους “άπιστους”  σε Εκκλησίες & σε ξενοδοχεία στο όνομα του Αλλάχ”


 

Τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama’ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που άφησαν 290 νεκρούς την Κυριακή του Πάσχα στην Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες οργανώσεις. Εδώ και δέκα ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ισλαμιστικό κίνημα ετοίμαζε επιθέσεις κατά εκκλησιών και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο

Σημειώνεται ότι η Σρι Λάνκα είναι Βουδιστική χώρα. Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι Βουδιστές (70,2%), ινδουιστές (12,6%), μουσουλμάνοι (9,7%) και χριστιανοί (7,4%)…

Σε μία χώρα που το 90,3% δεν είναι μουσουλμάνοι λοιπόν, μια μικρή μειοψηφία ισλαμοζώων αντί να ευχαριστεί που έχει θρησκευτικά δικαιώματα σε ένα αλλόθρησκο Κράτος, θεώρησε καθήκον της να επιβάλει τον τρόμο σκοτώνοντας τους “άπιστους”  σε Εκκλησίες & σε ξενοδοχεία στο όνομα του Αλλάχ

O βομβιστής-καμικάζι περίμενε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για το πρωινό

 

Είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Cinnamon» του Κολόμπο δίνοντας ψεύτικη διεύθυνση και το όνομα «Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ». Χθες το πρωί, επισκέφθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου για το πρωινό.

Ο χώρος του εστιατορίου ήταν γεμάτος οικογένειες, κυρίως αλλοδαπών. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Το αίμα έρεε σαν ποτάμι.

Ο άγνωστος άνδρας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο βομβιστής-καμικάζι είχε στόχο να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα μπορούσε, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o τρομοκράτης περίμενε υπομονετικά στην ουρά για το πρωινό στο πεντάστερο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο σκοτώνοντας 35 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους Βρετανοί και Αμερικανοί.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», υποστηρίζει ότι, ο βομβιστής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στις 8.30 π.μ το πρωί, (ώρα Σρι Λάνκα). Ήταν η σειρά του στο μπουφέ για να σερβιριστεί όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά τα οποία ήταν κρυμμένα στην πλάτη του.

Ο τρομοκράτης κρατούσε με το ένα χέρι το πιάτο και με το άλλο πάτησε το «κουμπί».

Το εστιατόριο «Taprobane» του ξενοδοχείου «Cinnamon» ήταν χθες γεμάτο, και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, το προτιμούν κυρίως οικογένειες.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στο εστιατόριο, που ήταν γεμάτο οικογένειες. Εκτός από τον καμικάζι αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν 35 άτομα. Ένας από τους μάνατζερ του ξενοδοχείου που ήταν στην υποδοχή είναι επίσης ανάμεσα στους νεκρούς. Ο βομβιστής αφίχθη στο ξενοδοχείο το προηγούμενο βράδυ δηλώνοντας επιχειρηματίας που επισκέφθηκε το Κολόμπο για δουλειές.

Συνολικά 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο National Hospital.

Στους 290 οι νεκροί από τις 8 εκρήξεις

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις οχτώ εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 290 νεκρούς και 500 τραυματίες όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Λίγη ώρα αργότερα ένα στέλεχος των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα δήλωσε στο Associated Press ότι τις έξι εκρήξεις στις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία πραγματοποίησαν επτά βομβιστές αυτοκτονίας.

nekroi12

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close