ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Σρι Λάνκα: Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα σε εκκλησίες με τουλάχιστον 185 νεκρούς!

Μακελειό στη Σρι Λάνκα εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. 7 εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία έχουν στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε τουλάχιστον 156 ανθρώπους ενώ πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.

Επίσης είχαμε και 8η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε σημείο που δεν προσδιορίστηκε, στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο του Κολόμπο, όπως ανέφεραν οι αρχές.

To υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

«Με φρίκη και θλίψη έλαβα γνώση των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα που κόστισαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν ειρηνικά ή είχαν πάει να επισκεφθούν αυτή την όμορφη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας», ανέφερε ο Γιούνκερ σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν πλέον λόγο για 465 τραυματίες και 185 επιβεβαιωμένους νεκρούς από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες, όπου εορταζόταν το Πάσχα, και σε τέσσερα ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close