ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Συγκλονίζει η αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα κατά την πτώση ελικοπτέρου: «Με κούρνιαζε σαν μωρό η Παναγία»

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα ήταν η μόνη που επέζησε από την συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο στις 19 Απριλίου το 2017. Στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους 4 στελέχη του στρατού τελέστηκε μνημόσυνο και η αρχιλοχίας συγκλονίζει με τα λόγια της.

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της μοναδικής επιζήσασας, της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής τρισάγιο, στο χώρο του δυστυχήματος με το στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη κοντά στο Σαραντάπορο, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του στρατού, στις 19 Απριλίου του 2017.

Τα λόγια με τα οποία προσπαθεί να περιγράψει η αρχιλοχίας την σωτηρία της από τη συντριβή, συγκλονίζουν:

«Περισσότερο θυμάμαι τη διάσωσή μου από την Παναγία που την είδα να με ξεριζώνει από το κάθισμα μέσα από τα συντρίμμια και να με τοποθετεί εδώ στο σημείο που ήταν ένα πουρνάρι και μου κρατούσε συντροφιά μέχρι να “ρθουν και να μας εντοπίσουν », δήλωσε στον Alpha η διασωθείσα αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

«Ήταν θαύμα που γλίτωσα. Τα οφείλω όλα στην Παναγία. Με κρατούσε στην αγκαλιά της και την ένιωθα, την έβλεπα, την άκουγα. Ολοζώντανη. Δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια. Με είχε μεταφέρει σε έναν άλλο τόπο, άλλο χρόνο. Απερίγραπτο. Όπως μας κρατούσε η μητέρα μας αγκαλιά», συμπλήρωσε.

«Άκουσα την Παναγία να λέει «μη φοβάσαι, θα στείλω κάποιον να σε βρει. Είμαι εγώ εδώ». Κι εκεί που με κούρνιαζε σαν μωρό είδα μία σκιά ανθρώπου που ήταν ο υπάλληλος», ανέφερε.

Το «παρών» στο τρισάγιο έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Το “Χιούι” είχε απογειωθεί στις 19 Απριλίου του 2017 από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button