ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τσιρώνης άνοιξε κερκόπορτα αβαντάροντας τις θέσεις της Τουρκίας, η οποία διαχρονικά στοχοποιεί το Καστελόριζο


“Οι δηλώσεις ΔΕΝ είναι τυχαίες..Είναι πασιφανές πλέον ΤΙ έχει σκοπό να παραδώσει στην Τουρκία ο Σύριζα..Και ΓΙΑΤΙ έστειλε τον Κατρούγκαλο εκεί …”


 

Έντονες αντιδράσεις και σύγχυση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος δήλωσε ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εν λόγω δήλωση ενισχύει τις θέσεις της Τουρκίας, η οποία διαχρονικά στοχοποιεί το συγκεκριμένο νησί λόγω της στρατηγικής του γεωγραφικής τοποθεσίας και των ραγδαίων ενεργειακών εξελίξεων στη γύρω περιοχή.

Όταν αυτές οι δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα Έλληνα πολιτικού, χωρίς επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να επιφέρουν, καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική σκηνή της χώρας είναι καταδικασμένη και το Έθνος μας στο έλεος ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να παραδώσουν κάθε τι ελληνικό στους «γείτονες».

Διεθνολόγος Χατζηβασιλείου: Το Καστελόριζο είναι νησί του Αιγαίου

Ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, ήταν ξεκάθαρος:

«Το Καστελόριζο πολιτικά ανήκει στη Δωδεκάνησο, αυτό σημαίνει ότι αποτελεί νησί του Αιγαίου. Οποιαδήποτε δήλωση που διαχωρίζει το Καστελόριζο από το υπόλοιπο Αιγαίο και που το τοποθετεί τμηματικά στη Μεσόγειο, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας η οποία, δοθείσης ευκαιρίας, λέει ότι το Καστελόριζο δεν έχει θαλάσσιες ζώνες διότι δεν ανήκει σε σύμπλεγμα του Αιγαίου. Πρόκειται για μία λανθασμένη δήλωση η οποία αφήνει ανοιχτή την κερκόπορτα, για μονομερείς υπαναχώρησεις της Ελλάδας από πάγιες θέσεις μας».

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close