ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για έβδομη άδεια

Απορρίφθηκε, για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2017, το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση ολιγοήμερης άδειας.


 

Μέχρι σήμερα, είχαν χορηγηθεί στον πολυισοβίτη της 17Ν έξι άδειες(!!!), διήμερες ή τετραήμερες. Όλες είχαν κριθεί από τα αρμόδια συμβούλια των φυλακών όπου κρατείτο.

Μετά την πρόσφατη διαφωνία του εισαγγελέα των αγροτικών φυλακών, το αίτημα του Κουφοντίνα έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο, όπου και απορρίφθηκε

Συγκεκριμένα αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε ο εισαγγελέας σε σχέση με τις 6 προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν, επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η προσφυγή-αντιρρήσης που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του

Έτσι, με το υπ’ αριθμ. 3719/2019 βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική εισήγηση

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button