ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μικροκομματικά παιχνίδια αντί αντιδράσεως στο άθλιο δημοσίευμα του BBC

“Αντί να τσακώνεστε ποιός φταίει, ρίχτε μία ματιά στον καθρέπτη και οι “νομπελίστες αριστεροί” του Σύριζα και οι “μακεδονομάχοι της φακής” της ΝΔ, για το ξεπούλημα και την κατάντια μας…ΤΟ BBC ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ..και όσο κυβερνάνε ψηφοθηρικά παρτάλια, δεν έχει φόβο και λόγο να σταματήσει”


 

 

Αντί να απαντήσει στο τρισάθλιο δημοσίευμα του BBC για «σλαβο-μακεδονικη μειονότητα» στην Ελλάδα η κυβέρνηση  εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ ότι συντάσσεται με το βρετανικό κρατικό κανάλι επιμένοντας για ακόμη μια φορά να προπαγανδίζει μια επιζήμια συμφωνία, αυτή στις Πρέσπες, λέγοντας πως το θέμα έχει κλείσει οριστικά!

(Μόνο που το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μόλις άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για επερχόμενα κακά για τον Ελληνισμό αφού η μόνη χώρα στον πλανήτη που χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής το όνομα «Μακεδονία» και μάλιστα ξεχωριστά, είναι τα Σκόπια…Η ονομασία που έχει δοθεί με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης είναι «Βόρεια Μακεδονία» δηλαδή γίνεται χρήση δύο λέξεων και όχι μιας σύνθετης).

Στην ίδια ανακοίνωση επικαλείται το Μαξίμου δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων του κράτους που έχει μιλήσει και προπαγανδίζει τα περί δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ως συνήγορο της συμφωνίας που υπέγραψε με το γειτονικό κρατίδιο.

Τι αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου: “Προπαγανδιστές ανυπόστατων ισχυρισμών ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ”

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. 

«Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μειονότητας», προσθέτει.

Το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της γειτονικής χώρας που ανέφερε ότι

«σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών… δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της» προσθέτοντας ότι «το ζήτημα του ποιές γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

«Εθνικά επιζήμιος ο κ. Μητσοτάκης»

«Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, που εξαπολύει επίθεση στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι συντάσσεται με το BBC.

“Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά. Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος”, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου:

«Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα» τονίζει η ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτει πως «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν.»

Ότι και να πούμε εμείς είναι λίγο…

Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν κατοχυρώσει στον ΟΗΕ και τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός-ή» ενώ με την συμφωνία των Πρεσπών έχουν δοθεί γλώσσα και ταυτότητα.

Οπότε τι απομένει; Σε λίγο θα μας ζητηθεί να αλλάξει όνομα η Μακεδονία εντός της ελληνικής επικράτειας. Σε δεύτερη φάση θα ζητηθεί και το έδαφος το οποίο την ορίζει για να «ενωθεί» με τα «υπόλοιπα» εκτός Ελλάδος.

 

 

Leave a Reply

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close