ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση “βιασμού” του βρέφους – «Λάθος διάγνωση»

Πλήρης ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση που συγκλόνισε χθες Κύπρο και Ελλάδα, με την αρχική διάγνωση γιατρών στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Λευκωσίας που έκανε λόγο για βιασμό βρέφους πέντε μηνών και τη σύλληψη του πατέρα του ως βασικού υπόπτου


 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, Ανδρέα Νεοφύτου, το κοριτσάκι δεν βιάστηκε και η πρώτη διάγνωση ήταν λανθασμένη. 

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι είναι ο ένας από τους δύο γιατρούς που εξέτασαν το παιδάκι όταν το μετέφερε στο Μακάρειο η μητέρα του για εμβολιασμό. Η παιδίατρος κατά την εξέταση σχημάτισε την υπόνοια ότι υπήρξε κακοποίηση και ζήτησε όπως ερευνηθεί η περίπτωσή του.

«Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός», τόνισε με σαφήνεια στον Φιλελεύθερο ο δρ Νεοφύτου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ρήξη του παρθενικού υμένα που διαπιστώθηκε στο παιδί, να προκλήθηκε από την τριβή κάποιου έντονου καθαρισμού της περιοχής ή άλλως πως.

Αυτή η θέση έρχεται σε αντίθεση με αυτό που εξέφρασε εξ αρχής ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, ο οποίος μίλησε χθες με βεβαιότητα ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού και πως στα 32 χρόνια καριέρας του «δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».

Με κάποιο σκεπτικισμό διερευνά την υπόθεση και η Αστυνομία που έχει συλλάβει τον πατέρα, ο οποίος ήταν αυτός που φρόντιζε προχθές το παιδί, όταν η μητέρα πρόσεξε κάποια σημάδια και γι’ αυτό το μετέφερε στο νοσοκομείο. 

Η μητέρα ανέφερε στην Αστυνομία ότι ρώτησε τον σύζυγό της για τα σημάδια και αυτός δήλωσε άγνοια και της ζήτησε να μεταφέρουν το παιδί στον γιατρό. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι είχε δείξει στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το βρέφος στην περιοχή και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο από λάθος να έγινε ό,τι έγινε. Ο πατέρας πάντως ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έβλαψε το κοριτσάκι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button