ΣΥΡΙΑ

Σκηνοθετημένη η επίθεση με τα χημικά στη Συρία, λέει παραγωγός του BBC!

Ο Ριάμ Νταλάτι, παραγωγός της Συρίας στο BBC, αποκάλυψε ότι το βίντεο των τραυματιών που υποβάλλονται σε θεραπεία μετά από υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων στην πόλη της Ντούμα της Συρίας, σκηνοθετήθηκε.

Με βάση στοιχεία που έχει στα χέρια του, υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες οι εικόνες που οδήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού κόσμου στη Συρία τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Νταλάτι έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι το θέμα διερευνήθηκε για έξι μήνες.

“Ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι δεν κατέληξαν από θανάσιμα τραύματα άνθρωποι στο νοσοκομείο.”

 

Όπως αναφέρει, το τοξικό αέριο Σαρίν που ψευδώς λεγόταν ότι έριξαν οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία, δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) θα εξετάσει κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε χλώριο.

Όλα τα άλλα γύρω από την επίθεση κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με τον παραγωγό του BBC

.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, ορισμένα μέσα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Λευκών Κρανών, ανέφεραν την υποτιθέμενη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα. 

Τα λευκά κράνη δημοσίευσαν το στημένο βίντεο στις αρχές Απριλίου 2018, μετά την αναφερθείσα επίθεση στην Ντούμα η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Γούτα.

Το βίντεο έδειξε ότι οι κάτοικοι, ενήλικες και παιδιά, λάμβαναν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο μετά την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά:

Για τους ειδικούς ωστόσο χρειάζονταν από τότε επιπλέον στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες περί μιας επίθεσης με χημικά.

Ωστόσο, δεν παρουσίασαν απτές αποδείξεις και όπως προέκυψε από άμεσο έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ουσιών στην περιοχή.

Όμως μια εβδομάδα μετά τη φερόμενη επίθεση, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον αρκετών κυβερνητικών εγκαταστάσεων στη Συρία, όπου ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν αποθηκευμένα χημικά όπλα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με την εικαζόμενη χρήση τοξικών χημικών ουσιών από τη συριακή κυβέρνηση είχαν ως στόχο να δικαιολογήσουν την εξωτερική στρατιωτική δράση.

Η Δαμασκός αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο συμβάν

Leave a Reply

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close