ΡΩΣΙΑ

Κρεμλίνο: Απαράδεκτες οι επαφές των ΗΠΑ με τον στρατό της Βενεζουέλας για να αλλάξουν στάση

Στις 9 Φεβρουαρίου ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος Χουάν Γκουάιδο δεν απέκλεισε την πιθανότητα παρέμβασης των ΗΠΑ για να εκδιώξουν το πρόεδρο Νικολά Μαδούρο με το πρόσχημα να τερματίσουν την ανθρωπιστική κρίση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τις απόπειρες της Ουάσιγκτον να επικοινωνήσει με τον στρατό της Βενεζουέλας σε μία προσπάθεια να αλλάξουν τη στάση τους ως «απαράδεκτες».

Σχολιάζοντας αναφορές για στρατιωτική βοήθεια, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι η Βενεζουέλα δεν έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στη Ρωσία.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική κρίση. Τον Ιανουάριο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας και αναγνωρίστηκε άμεσα από τις ΗΠΑ και αριθμό χωρών της περιοχής, ενώ ο Μαδούρο στηρίζεται από την Κίνα, τη Ρωσία και αριθμό άλλων χωρών ως ο μόνος πρόεδρος της χώρας.

Ο Μαδούρο ξέσπασε κατά της πολιτικής της Ουάσιγκτον απέναντι στο Καράκας, κάνοντας λόγο για επιδίωξη των ΗΠΑ να αποκτήσουν έλεγχο στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο επίσης κατηγόρησε τον Γκουάιδο ότι ενεργεί κατόπιν εντολών της Ουάσιγκτον

Leave a Reply

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close