ΙΤΑΛΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο Σαλβίνι ετοιμάζει μήνυση εναντίον πλοίου διάσωσης μεταναστών

  • Πρόκειται για το πλοίο «Sea-Watch 3», το οποίο προσφάτως αποβίβασε 47 μετανάστες σε λιμάνι της Ιταλίας. Στοιχεία για παράνομη μετανάστευση συγκεντρώνει η Ρώμη.

 

Έτοιμος να υποβάλλει μήνυση εναντίον του μη κυβερνητικού πλοίου «Sea-Watch 3» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο φέρει ολλανδική σημαία, συμμετέχει σε διασώσεις μεταναστών στη θάλασσα της Μεσογείου. Προσφάτως μάλιστα, αποβίβασε 47 μετανάστες σε λιμάνι της γειτονικής χώρας, γεγονός το οποίο προκάλεσε τη μήνη της ιταλικής κυβέρνησης.

«Έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές αυτών των ανθρώπων, όταν παραβίασαν συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες ανέφεραν ότι το πλοίο έπρεπε να δέσει στο πλησιέστερο λιμάνι και όχι στην Ιταλία» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά.

Το πλοίο Aquarius

Υπογράμμισε δε, ότι θα παράσχει στους εισαγγελείς συγκεκριμένες αποδείξεις για τις καταγγελίες περί παραβίασης της νομοθεσίας, κάνοντας λόγο για «χρήση των μεταναστών στο πεδίο της πολιτικής διαμάχης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το «Sea-Watch 3» συγκεντρώνει τα «πυρά», καθώς τον Ιούλιο του 2017 είχε κατασχεθεί προσωρινά από τις αρχές της Μάλτας. Τότε, οι υπεύθυνοι του πλοίου είχαν χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη κίνηση ως μία «πολιτική εκστρατεία για τον τερματισμό των διασώσεων στη θάλασσα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2015, βιώνει μία ευρείας κλίμακας μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, εξαιτίας των αθρόων εισροών μεταναστών και προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Οι μετανάστες, οι οποίοι έχουν ως στόχο την εξασφάλιση ασύλου από τις ευρωπαϊκές αρχές, χρησιμοποιούν ως πύλες — εισόδου στην Ε.Ε. διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα & η Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close