ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

(LIVE VIDEO) – Πάνω από 200.000 στο Σύνταγμα: Ξύλο & χημικά για να διαλύσουν το Συλλαλητήριο-Προκλήσεις από αναρχικούς

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Επεισόδια στα σκαλάκια της Βουλής

Στις 2:30 περίπου επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Πρόκειται για μία πολύ μικρή ομάδα που αποσπάστηκε από τον όγκο της διαδήλωσης και ήρθε σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν προς την μεριά των αστυνομικών μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με εκτεταμένη χρήση χημικών.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Ελληνικές σημαίες από διαδηλωτές για τη Μακεδονία έπαιρναν νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιεξουσιαστές σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση κατά του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

Οι αναρχικοί γέμισαν μάλιστα με υβριστικά συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου την πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουν αναπτυχθεί 2.000 άνδρες της ΕΛΑΣ για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος που έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος ξεπερνάει τις 200.000 και ο αριθμός αυξάνεται σταθερά. Στο σημείο έχουν ήδη φτάσει οι περισσότεροι διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα που νωρίς το πρωί αφίχθησαν με πούλμαν στην Αθήνα. Παράλληλα υπάρχουν έντονα παράπονα πως έχουν εγκλωβιστεί λεωφορεία γεμάτα κόσμο στα διόδια.

Η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ιδίως πέριξ του κοινοβουλίου καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου όπου έχει στηθεί φραγμός προκειμένου οι διαδηλωτές να μην έρθουν σε επαφή με όσους συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση που έχουν προαναγγείλει συλλογικότητες και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η αστυνομία, για την αποφυγή εκτρόπων, ελικόπτερο και drones θα πετούν διαρκώς πάνω από τον χώρο του συλλαλητηρίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο, ενώ έχουν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πανεπιστήμιο».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Σύγχυση επικράτησε το πρωί με αφορμή το γεγονός ότι η μπάντα του Λιμενικού, συνόδευσε την προεδρική Φρουρά στην αλλαγή φρουράς που γίνεται στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η μπάντα του Λιμενικού στις 11:00 το πρωί, έφτασε στο μνημείο παιανίζοντας το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ σε άψογη παράταξη ακολουθούσε το άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Η μεγάλη αλλαγή φρουράς

Ο κόσμος μάλιστα που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα και επευφημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Όλγα Γεροβασίλη, ενοχλήθηκαν και ζήτησαν ενημέρωση για το γεγονός.

Ωστόσο, όπως την ενημέρωσαν είναι κάτι το οποίο προβλέπεται και γίνεται κάθε Κυριακή, κάποιες φορές και με την συμμετοχή της μπάντας του λιμενικού. Για τη σημερινή παρουσία τους, την εντολή είχε δώσει ο Συνταγματάρχης της Προεδρικής Φρουράς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button