ΓΑΛΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

(VIDEO) Κλίμα εμφυλίου στη Γαλλία: Σφαίρες χημικά και .. «Κόκκινα Φουλάρια» κατά των «Κίτρινων Γιλέκων»

Εμπόλεμη ζώνη είναι για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο η Γαλλία, από τις σφοδρές συγκρούσεις των Κίτρινων Γιλέκων με τη γαλλική αστυνομία. Παράλληλα, φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα επικρατήσει κλίμα εμφυλίου στη χώρα, καθώς σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ έρχεται ένα νέο κίνημα στο προσκήνιο με το όνομα «Κόκκινα Φουλάρια».

Πρόκειται για τους υποστηρικτές του Μακρόν, οι οποίοι οργάνωσαν αντισυγκέντρωση στην κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στις 27 Ιανουαρίου. Είναι προφανές πως όλο αυτό ενορχηστρώνεται από το καθεστώς Μακρόν, και θα αποτελέσει την σπίθα για μια φωτιά βίας που θα ξεσπάσει στις γαλλικές πόλεις.

 

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές γαλλικές πόλεις, όπου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τα Κίτρινα Γιλέκα. Πεδίο μάχης είναι το κέντρο της Τουλούζης, ενώ συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία καταγράφονται στη Χάβρη και το Μπορντώ.

 

Επεισόδια όμως, ξέσπασαν και στην Αψίδα του Θριάμβου, στο Παρίσι, όπου έφτασαν οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν σήμερα με τους διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας που βρίσκονταν κοντά στην Αψίδα. Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 50 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, LeParisien, στις 17.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) περίπου 200 διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων συγκεντρώθηκαν κοντά στη βίλα του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στην παραλία Τουκέ, πραγματοποιώντας μία γενικότερα ειρηνική διαμαρτυρία, ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close