ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

Παγίδα κατά των Τούρκων στη Συρία: Προέλαση του συριακού στατού με ταυτόχρονη ενίσχυση των Κούρδων από ΗΠΑ

Σήμερα το πρωί, ο συριακός στρατός υλοποιώντας την δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβα για κατάληψη από μέρους τους των εδαφών που αποσύρονται οι ΗΠΑ, μετακινείται ήδη στην ανατολική περιοχή του ποταμού και συγκεκριμένα στην κοιλάδα του Ευφράτη ερχόμενος κατά μέτωπο με τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση εισβολής τους.

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, τα συριακά στρατεύματά μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση για την επικείμενη μάχη ανατολικά του Ευφράτη, από τουλάχιστον 500 στρατιώτες τους οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές τις ασκήσεις.

Για εβδομάδες, ο στρατός του Άσαντ συγκεντρώνει ισχυρότατες τεθωρακισμένες δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη και στη δυτική πλευρά της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, προσλαμβάνοντας ουσιαστικά τους Τούρκους που συγκεντρώνουν συνεχώς μεγάλες δυνάμεις στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις επιπέδου Ταξιαρχίας του Συριακού στρατού, βρίσκονται στα περίχωρα της Μanbij και επιπλέον εκατοντάδες Σύροι επίλεκτοι στρατιώτες είναι στην πόλη Tabqa.

Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (όπως είναι το κανονικό όνομα του), σκοπεύει να αναχαιτίσει την εισβολή της Τουρκίας να επεκταθεί βαθιά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News.

Σύμφωνα με ίδια την πηγή, η Συριακή κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με τους Κούρδους οι οποίοι θα ετοιμάσουν μαζί με τους Σύρους ¨καυτή υποδοχή» στους ανυποψίαστους Τούρκους στρατιώτες στη βόρεια και ανατολική Συρία η οποία θα τους μείνει εξέχαστη.

Το μήνυμα της Δαμασκού είναι ένα: «Θα ισοπεδώσουμε τους Τούρκους!».

Πρόκειται για υπαρκτό σενάριο που υπακούει στις μεγάλες πλέον δυνατότητες των συριακών δυνάμεων που πολεμούν για την πατρίδα τους και όχι για κάποιον παλαβό ηγέτη, ενώ το υλικό τους έχει ενισχυθεί σοβαρά από την ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Την ίδια στιγμή την τεράστια παγίδα στους Τούρκους συμπληρώνει ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος παραδίδει και άλλα όπλα στους Κούρδους στην πόλη Manbij προκαλώντας εγκεφαλικά στον Ερντογάν.

Ο στρατός των Η.Π.Α. απέστειλε και άλλα όπλα στην πόλη Manbij στη βορειοανατολική περιοχή του Χαλεπίου, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αυτό το Σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με τον τοπικό δημοσιογράφο Mohammed Hassan, οι ΗΠΑ έστειλαν φάλαγγα οχημάτων με μεγάλη ποσότητα όπλων στο Manbij μέσω της διεθνούς οδού που συνδέει τις βόρειες Συριακές επαρχίες Al-Raqqa, Aleppo και Al-Hasakah.

Παρά την απόσυρση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού την Παρασκευή, ο Συνασπισμός των Η.Π.Α. παραμένει ενεργός σε διάφορα μέτωπα στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ενώ η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη, τα σχέδιά τους φέρονται να παρεμποδίζονται λόγω της μεγάλης παρουσίας στρατευμάτων των ΗΠΑ κατά μήκος των συνόρων.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από τη Συρία για αρκετό διάστημα, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια της Τουρκίας.

Ένα είναι πλέον σίγουρο και τεκμηριωμένο. Η Τουρκία το επόμενο διάστημα αναμένει άσχημες εξελίξεις, ειδικά στο εσωτερικό της, κάτι που δείχνουν και οι σημερινές δηλώσεις του Σουλτάνου:«Εκείνοι που θέλουν να φέρουν Αραβική Άνοιξη στην χώρα μας και να μας θάψουν σε ένα μαύρο χειμώνα, τώρα θα σφυροκοπηθούν με τους ίδιους πόνους»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close