ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωλοτούμπα Νο 1.534.235 – Καμμένος: «Ούτε απερχόμενος υπουργός είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Ο Πάνος Καμμένος σήμερα προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και έκανε ντρίπλα αναφορικά με τις πληροφορίες που τον θέλουν να παραιτείται από υπουργός Αμυνας και να αποσύρει τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η ΝΔ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Αμυνας είπε «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια». Ο κ.Καμμένος πρόσθεσε ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ «ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι εγώ τελώ υπό παραίτηση. «Άρα πρόκειται για μια προσβλητική στάση για τη Βουλή, το υπουργείο και την στρατιωτική ηγεσία που είναι εδώ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών για τα αντισταθμιστικά των F16, με τον Κ. Τασούλα να τονίζει ότι είναι συνταγματικά και πολιτικά απαράδεκτη η συνεδρίαση όταν ένας υπουργός είναι εν αποδρομή.

«Η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι απολύτως ασυνήθιστη και πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη η σημερινή συνεδρίαση γιατί γίνεται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσία του απερχόμενου υπουργού Αμύνης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, εξηγώντας ότι τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορεί συζητούνται με έναν υπουργό άμυνας που προανήγγειλε στο Συμβούλιο άμυνας την αποχώρησή του.

«Η χθεσινή ανακοίνωση υπουργού ότι είναι εν αποδρομή μας αναγκάζει να πούμε ότι όλα αυτά θέματα θα έρθουμε να συζητήσουμε με το διάδοχο Καμμένου συνταγματικά πολιτικά θεσμικά. Η ΝΔ κατόπιν αυτού του απολύτως ασυνήθιστου και απαράδεκτου της παρουσίας απερχόμενου υπουργού αποχωρεί και θα έρθει να συζητήσει με το διάδοχο του κ. Καμμένου», επισήμανε βάζοντας φωτιά στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε τη στάση της ΝΔ και ζήτησε από τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση. «Για αντιπολιτευτικούς λόγους όχι απλώς αποχωρεί αλλά το βάζει κυριολεκτικά στα πόδια. Είναι ντροπή η στάση της ΝΔ», δήλωσε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close