ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

“Πρόοδος”: Οι γυναίκες στη Σ. Αραβία θα λαμβάνουν πλέον.. γραπτό μήνυμα όταν τις χωρίζουν οι άνδρες τους

  • Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας θα έχουν πλέον την “τύχη”, λαμβάνοντας ένα ενημερωτικό γραπτό μήνυμα να γνωρίζουν ακριβώς πότε έλαβαν διαζύγιο από τους άνδρες τους.”Καλπάζει” η ..ισότητα στις μουσουλμανικές κοινωνίες!”

 

Η Σαουδική Αραβία υιοθέτησε έναν νέο κανονισμό ο οποίος απαιτεί από τα δικαστήρια να ενημερώνουν τις γυναίκες με γραπτό μήνυμα σε περίπτωση που οι άντρες τους τις παρατούν. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να δείξει τη βούληση του βασιλείου για τερματισμό των «μυστικών διαζυγίων».

Πριν από τον νέο κανόνα, οι Σαουδάραβες άνδρες μπορούσαν να τερματίσουν τους γάμους χωρίς να ενημερώνουν τις συζύγους τους. Με αφετηρία την Κυριακή, τα δικαστήρια της χώρας θα στέλνουν μηνύματα κειμένου που θα ενημερώνουν τις γυναίκες των οποίων οι γάμοι έχουν τελειώσει.

Ο κανονισμός, όπως αναφέρει το RT, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες γνωρίζουν την οικογενειακή τους κατάσταση και μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προστασία δικαιωμάτων όπως η διατροφή.

Πέρυσι, μια από βάθος δεκαετιών απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες καταργήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι μία γυναίκα στη Σαουδική Αραβία μπορεί τώρα να οδηγεί και ταυτόχρονα να λαμβάνει ένα γραπτό μήνυμα ότι ο σύζυγός της την παράτησε. Φυσικά, πρώτα θα χρειάζεται να λάβει την άδεια του συζύγου της για να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Επίσης, η μαρτυρία της ενώπιον ενός δικαστηρίου για διαζύγια θα έχει μόνο τη μισή ισχύ από εκείνη του συζύγου της. Οι κανόνες είναι κανόνες!

Ωστόσο, τα διαζύγια μέσω γραπτών μηνυμάτων δεν είναι σαουδαραβική εφεύρεση. Μία fatwa που εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας τον Δεκέμβριο του 2017 όριζε ότι τα ζευγάρια θα μπορούσαν να λάβουν διαζύγιο μέσω τηλεφωνικής κλήσης, φαξ, επιστολής ή ακόμη και γραπτού μηνύματος

Back to top button
Close
Close