ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θάνατος από ψηλά»: Κουρδικά drones με εκρηκτικά «θέρισαν» Τουρκικό σύνταγμα

Ο νέος θανατηφόρος τρόπος επίθεσης των Κούρδων του ΡΚΚ στον τουρκικό στρατό με την χρήση μη επανδρωμένων  αεροχημάτων «φορτωμένων» με εκρηκτικά, έχει προκαλέσει πτώση του ηθικού στους στρατιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν νέες μεθόδους επίθεσης από τους αποφασισμένους για όλα Κούρδους αντάρτες.  

 

Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι  οι μαχητές της επιτέθηκαν σε τουρκική μονάδα στην περιοχή Semdinli του Χακκάρι στο Τουρκικό Κουρδιστάν (Bakur) την 1η Ιανουαρίου 2019 κάνοντας χρήση drones με εκρηκτικό φορτίο.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Την 1η Ιανουαρίου 2019 στις 08:00, οι δυνάμεις μας έκαναν μια ενέργεια κατά του τουρκικού συντάγματος Rubarok (Derecik) στην περιοχή Semzinan (Semdinli) στο  Hakkari με την χρήση drones φορτωμένα με εκρηκτικές ύλες .

Τα drones εξουδετέρωσαν όλους τους στόχους με πλήρη ακρίβεια. Υπάρχουν θύματα από τον εχθρό, αλλά ο αριθμός δεν έχει εξακριβωθεί. Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση στην γύρω περιοχή (ξεσπώντας στο άμαχο πληθυσμό)».

Πριν μερικούς μήνες , ο Μ.Ρούμπιν, Αμερικανός αμυντικός αναλυτής στο   American Enterprise Institute AEI, , δήλωσε ότι «Οι Κούρδοι θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιήσουν πλήθος μη επανδρωμένων αεροχημάτων κατά της Τουρκίας».

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς περιμένουν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα, στην περιοχή του φράγματος στην Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ,

Οι Κούρδοι σύμφωνα με πηγές, όντως έχουν κατασκευάσει drone με σκοπό την εξαπόλυση επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος και στην Β.Συρία.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που θα προκαλέσει πολλές απώλειες στις ΤΕΔ και στην τουρκική κοινωνία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close