ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΑ

Συρία: Τουλάχιστον 97 νεκροί σε συγκρούσεις τζιχαντιστών με οργάνωσης ανταρτών που υποστηρίζει η Τουρκία στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τρεις μέρες μεταξύ τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), οργάνωσης που σχημάτισε ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλων αντάρτικων οργανώσεων στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην βόρεια επαρχία Χαλέπι μεταξύ των τζιχαντιστών της ας Σαμ και της Νουρεντίν αζ Ζίνκι, οργάνωσης ανταρτών που ανήκει στη συμμαχία την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΑ).

Μάλιστα όπως μεταδίδει το λιβανέζικο δίκτυο Al Mayadeen, η σφοδρότητα της επίθεσης είναι τέτοια που οι φιλοτουρκικές οργανώσεις δεν θα αντέξουν χωρίς να εισέλθουν κύριες δυνάμεις του τουρκικού Στρατού στην σύγκρουση.

Μία τουρκική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, ήδη «ζεσταίνει» μηχανές και από αύριο το πρωί στοιχεία της θα αρχίσουν να καταφθάνουν στα προάστια της Ινλίμπ πρώτα για να απεγκλωβίσουν ένα τουρκικό λόχο που έχει εγκλωβιστεί από την επίθεση.

Το λιβανέζικο δίκτυο μεταδίδει την πληροφορία ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Οργάνωση Απελευθέρωση της Δαμασκού έχει θέσει υπό τον έλεγχο του σημαντικά κέντρα στην επαρχία του Χαλεπιού και σε περιοχές του Ίντλιμπ.

Μέχρι στιγμής, οι αιματηρές συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 97 νεκρούς.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close