ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΩΣΙΑ

(VIDEO)Συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την Συρία – Λαβρόφ: Ελπίζουμε ότι η Δύση δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειες σχηματισμού συνταγματικής επιτροπής

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι χώρες της Δύσης δεν θα εμποδίσουν τις περαιτέρω προσπάθειες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Τεχεράνης να σχηματίσουν συνταγματική επιτροπή στη Συρία, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συζητήσεις με τον τούρκο ομόλογό του.

«Ελπίζουμε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των δυτικών συναδέλφων μας, που έχουν τόσο επίμονα και έντονα καλέσει την διαδικασία της Αστάνα να ολοκληρώσει τη δουλειά για εγκαθίδρυση συνταγματικής επιτροπής το ταχύτερο δυνατό, δεν θα εμποδίσουν τις περαιτέρω προσπάθειες» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχει υπογραμμιστεί ότι η Ρωσία και η Τουρκία, με τη συμμετοχή και των συναδέλφων από το Ιράν, έχουν κάνει όλα όσα υποσχέθηκαν να κάνουν σχετικά με την συγκρότηση της συνταγματικής επιτροπής, και αυτό έχει γίνει μέσω των ενεργών προσπαθειών διαμεσολάβησης από τις κυβερνήσεις μας μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της αντιπολίτευσης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ οι διαμεσολαβητές θα συνεχίσουν ενεργά να συνεργάζονται με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Γκάιρ Πέντερσεν για να διευκολυνθεί η άμεση έναρξη της επιτροπής.

Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών συζήτησαν τα βήματα για την εφαρμογή του συμφώνου για την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ που είχε υπογραφεί στο Σότσι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σύμφωνο «έχει διασφαλίσει την ειρήνη και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της πολιτικής διαδικασίας»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button