ΣΥΡΙΑ

Μ.Γκριγκόριεφ: Εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και λεηλασίες από τα “Λευκά κράνη” στη Συρία

Νέα στοιχεία που προκαλούν αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη έρχονται στο φως για τη δράση της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», στη Συρία, από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Μελέτης για τη Δημοκρατία, Μαξίμ Γκριγκόριεφ.

Μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» ασχολούνταν με την εμπορία οργάνων και πραγματοποίησαν κλοπές στη Συρία, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Μελέτης για τη Δημοκρατία, Μαξίμ Γκριγκόριεφ, την Πέμπτη στα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι άνθρωποι που διασώζονταν από τα Λευκά Κράνη συχνά δεν επέστρεφαν ζωντανοί», δήλωσε ο Γκριγκόριεφ παραθέτοντας έναν μάρτυρα που διαμένει σε μια από τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν τα Λευκά Κράνη. «Για παράδειγμα, ένα άτομο τραυματίζεται ελαφρώς, σώζεται και στη συνέχεια επιστρέφεται πίσω με το στομάχι του ανοιχτό και με τα εσωτερικά όργανα του να λείπουν».

Ο Γκριγκόριεφ επεσήμανε ότι, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και μελών της οργάνωσης, η τελευταία συμμετείχε επίσης σε κλοπές από τραυματίες, ιδιαίτερα γυναικών, καθώς και στη λεηλασία καταστημάτων και κατεστραμμένων κτιρίων

 

Λευκά Κράνη: Η αλήθεια για τους διασώστες τζιχαντιστές συνεργάτες της Αλ Κάιντα

Η οργάνωση «Λευκά Κράνη» (White Helmets) πλασάρεται στα διεθνή ΜΜΕ ως η Συριακή Πολιτική Προστασία (ή Πολιτική Άμυνα), δηλαδή ως εκείνη η οργάνωση διασωστών και πυροσβεστών που τρέχουν μέσα σε χαλάσματα και πυρκαγιές, ύστερα από βομβαρδισμούς ή άλλες φονικές επιθέσεις, και διασώζουν τραυματίες αμάχους στις πόλεις της Συρίας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πολυδιαφημισμένη οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με το συριακό κράτος, ούτε δημιουργήθηκε από Σύρους ακτιβιστές.

Τα «Λευκά Κράνη» δημιουργήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ το 2013.

Εθελοντές πολίτες, από περιοχές της Συρίας που είχαν καταλάβει οι «επαναστάτες μετριοπαθείς» ισλαμιστές, πληρώθηκαν για να μεταβούν στην Τουρκία όπου έλαβαν κάποια εκπαίδευση σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Το όλο πρόγραμμα διεύθυνε ο μισθοφόρος Τζέιμς Λε Μεσουριέρ (James Le Mesurier), πρώην Βρετανός στρατιωτικός και νυν ιδιώτης «εργολάβος» (οι εργολαβίες του είναι στρατιωτικής μισθοφορικής φύσεως) με έδρα το Ντουμπάι.

Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία, επέστρεψαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως διασώστες στις εμπόλεμες ζώνες.

Σύντομα όμως αυτή η οργάνωση διασωστών έγινε παρακλάδι του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, με πεδίο δράσης στη βορειοδυτική χώρα, στις περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές.

Ότι τα «Λευκά Κράνη» είναι διασώστες στις υπηρεσίες των τρομοκρατών έχει καταγγελθεί από πολλές ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές.

Ωστόσο, τα περισσότερα δυτικά μέσα αποκρύπτουν την αλήθεια και τους παρουσιάζουν ως ήρωες.

Βεβαίως τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δεν αφήνουν αμφιβολίες για τις σχέσεις τους με τους τρομοκράτες. Όπως η ακόλουθη καταγγελία που κάνει τον γύρο του Twitter:

Η λεζάντα γράφει αναφερόμενα στα «Λευκά Κράνη»: «…καθαρίζουν μετά τους φόνους της Αλ Νούσρα».

Στις πάνω φωτογραφίες βλέπετε έναν τζιχαντιστή της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα να εκτελεί έναν όμηρο και στη συνέχεια να έρχονται οι διασώστες να μαζέψουν το πτώμα του.

Και εάν κάποιος θα μπορούσε εύλογα να απορήσει λέγοντας, «και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από το να μαζέψουν τον νεκρό», έρχεται η επόμενη φωτογραφία που δείχνει ολοκάθαρα μέλη των «Λευκών Κρανών», διασώστες δηλαδή, να πανηγυρίζουν ξέφρενα μαζί με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Ενδιαφέρον έχει και η ακόλουθη φωτογραφία, με διασώστες από τα Λευκά Κράνη, όπου ο ένας εκ των τριών -δεξιά στη φωτο- είναι οπλισμένος.

Οι διασώστες, τραυματιοφορείς, πυροσβέστες, σε όλους τους πολέμους, σε όλο τον κόσμο, είναι άοπλοι. Εδώ, προφανώς, έχουμε να κάνουμε με νέα τζιχαντιστικά ήθη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close