ΑΛΒΑΝΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενορχηστρώνουν» σχέδια κατά του Ελληνισμού: Συνάντηση Έντι Ράμα με Ιμπραχίμ Καλίν

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η ανάπτυξη της συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας, με σχέδια κατά της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, καθώς ο σύμβουλος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, βρέθηκε σε δείπνο με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Τούρκος σύμβουλος δεν έχει εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί, συνεπώς βρέθηκε στα Τίρανα με σκοπό να μεταφέρει τις καθοδηγήσεις του Τούρκου προέδρου προς το αλβανικό καθεστώς.

Από τις επεκτατικές βλέψεις τόσο των Τούρκων, όσο και των Αλβανών, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως οι απανωτές συναντήσεις αξιωματούχων Άγκυρας και Τιράνων, πραγματοποιούνται με στόχο την ενορχήστρωση σχεδίων για υλοποίηση των επεκτατικών επιθυμιών και της υποβάθμισης του Ελληνισμού.

Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, οι Αλβανοί υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Αρμπέν Αχμετάι, Εσωτερικών Σαντέρ Λιέσι, Ενέργειας και Υποδομών Νταμιάν Γκικνούρι καθώς επίσης ο δήμαρχος των Τιράνων, ανώτατα στελέχη των Τουρκικών Αερογραμμών και του ιδιωτικού τομέα.

Επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως άξονας Ερντογάν-Ράμα κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις για τη Χειμάρρα, καθώς Τίρανα-Σκόπια-Άγκυρα επιτίθενται συνεχώς στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως έρχονται τουρκικές βάσεις στην Αλβανία.

Σχέδιο του Τούρκου προέδρου είναι οι αλλοπρόσαλλες και ακατανόητες προκλήσεις Σκοπιανών και Αλβανών κατά της Ελλάδος; Στο πλαίσιο αυτό είχαν έκτακτη συνάντηση στην Άγκυρα είχαν πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα μέσα σε ένα πέπλο μυστηρίου.

Το ταξίδι αυτό υλοποιήθηκε ανήμερα του μνημόσυνου του Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα στους Βουλιαράτες και των συζητήσεων για τον προσδιορισμό των ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και της μεγάλης διαρροής των καταλόγων των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.

Οι δύο παραδοσιακοί σύμμαχοι, με κοινό εχθρό την Ελλάδα, ήταν σαφέστατο ότι «ετοίμαζαν κάτι βρώμικο» μέρος του οποίου πιθανόν να είδαμε χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμάρας και άλλων περιοχών, για την τουριστική τους ανάπλαση από τουρκικές εταιρείες όμως του είδους.

Το σχέδιο Αλβανίας και Τουρκίας ίσως να μην αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο τουριστικά σχέδια για ξενοδοχεία και μαρίνες, αλλά και πιθανόν στρατιωτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close