ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο Σόρος “ελέγχει” μέσω Ιμπραχίμι το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας – Στη «φόρα» οι δεσμοί του με το καθεστώς Ράμα

«Πέφτουν οι μάσκες» για στο αλβανικό καθεστώς, καθώς στη φόρα βγαίνουν οι δεσμοί του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα με τον μεγιστάνα και υποστηρικτή της Νέας Τάξης, Τζορτζ Σόρος.

Το Ίδρυμα Σόρος στην Αλβανία ελέγχει τη δικαιοσύνη της χώρας και βρίσκεται πίσω από πολλές επεκτατικές κινήσεις των Τιράνων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο άνθρωπος που διευθύνει το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία» στην Αλβανία, επιλέχθηκε από την αλβανική κυβέρνηση να τοποθετηθεί ως πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εισαγγελίας.

Πρόκειται για τον Γκεντ Ιμπραχίμι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο οποίος είναι συνταγματολόγος και εμπειρογνώμονας πολλών έργων του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας του Αμερικανοεβραίου Τζορτζ Σόρος, στην Αλβανία.

Ο Ιμπραχίμι επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για να οδηγήσει το Συμβούλιο στην εκλογή του Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γκέντ Ιμπραχίμι χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος της αμερικανικής πρεσβείας επειδή η σύζυγός του είναι σύμβουλος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη χώρα.

Οι συνταγματικές αλλαγές στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, προέβλεπαν την ίδρυση του Εισαγγελικού Συμβουλίου ως θεσμικού οργάνου που θα χειρίζεται τη σταδιοδρομία των εισαγγελέων.

Το Ίδρυμα Σόρος και το δικαστικό σύστημα

Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης συντάχθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου που καταρτίσθηκε από το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρος, μέσω του οποίου το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, γράφει το δημοσίευμα.

Υπάρχουν, εξάλλου, ισχυροί ισχυρισμοί ότι ακόμη και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές αυτής της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη είναι άνθρωπος του Ιδρύματος Σόρος.

Ο Λου διέψευσε αυτές τις φήμες, αλλά αμερικανικά έγγραφα (του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) που είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες αποδεικνύουν τους στενούς δεσμούς τόσο του πρέσβη, όσο και του πρωθυπουργού της Αλβανίας με το Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος, που εργάσθηκαν συνολικά για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close