ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος έστειλε στην Κύπρο η Άγκυρα-Πτήση επιτήρησης & απο Ελληνικό αεροσκάφος στην περιοχή

Μεγάλος ανταγωνισμός για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της Κύπρου έχει προκύψει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με συνεχείς δηλώσεις εκατέρωθεν εδώ και δύο ημέρες, ενώ ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη, εκτέλεσαν αποστολές  ελέγχου και παρατήρησης στην μεγαλόνησο σε μια πρωτοφανή «διέγερση” στην περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα τουρκικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποιήσεως Boeing E-7T «Αετός Ειρήνης” TURAF51, ήταν σε τροχιά γύρω από την Κύπρο καταγράφοντας τα πάντα.


Παράλληλα ελληνικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την βάση  της Ελευσίνας και κινήθηκε  δυτικά της  Κύπρου ελέγχοντας και καταγράφοντας τα πάντα, σε μια αποστολή η οποία είναι η δεύτερη που δημοσιεύεται στον ελληνικό τύπο, ενώ μέχρι τώρα τηρείται σιγή ιχθύος από το ελληνικό Πεντάγωνο.

Νέα Τουρκική NAVTEX 

Οι Τούρκοι  συνεχίζοντας  ακάθεκτοι τον χαβά τους εξέδωσαν νέα NAVTEX για έρευνες του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Με την NAVTEX 1254/18 η Τουρκία δεσμεύει παράνομα περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για σεισμογραφικές έρευνες από το Barbaros Hayreddin Pasa και τα βοηθητικά σκάφη M/V Tanux-1 και R/V Apollo Moon για το διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου.

Το προηγούμενο διάστημα το τουρκικό ερευνητικό είχε κινηθεί πραγματοποιώντας παράνομες έρευνες νοτιοανατολικά στα Οικόπεδα 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ και κοντά στο τριεθνές σημείο συνάντησης της ελληνικής, αιγυπτιακής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας, κάτι που αμφισβητεί η Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close