Διαδηλώσεις

«Αστακός» η Αθήνα ενόψει των διαδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

  • Πάνω από 5.000 αστυνομικούς, το ελικόπτερο της αστυνομίας και drones επιστρατεύει η ΕΛΑΣ, ενόψει των διαδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκε πριν από 10 χρόνια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις διοργανώνονται σήμερα στη μνήμη του.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία στα Εξάρχεια και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ — ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, αναμένεται να επιχειρούν στο κέντρο περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close