ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΩΣΙΑ

Ρωσία: Υποβρύχιο κλάσης Kilo απέπλευσε από την Σεβαστούπολη – Μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών – Χάρτης

Ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo, απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης πριν λίγες ώρες με ειδική αποστολή στην Μαύρη Θάλασσα, σε μια κίνηση που δείχνει ότι θερμαίνεται η όλη κατάσταση στην περιοχή με το ΝΑΤΟ.  

Την ίδια στιγμή το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κυκλοφόρησε ένα χάρτη, ο οποίος αποκαλύπτει την τρέχουσα θέση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στα αεροδρόμια της νότιας και δυτικής Ρωσίας, εμφανίζοντας μαζικές μετασταθμεύσεις το τελευταίο διάστημα .

Η αντίστοιχη εικόνα φορτώθηκε στη σελίδα Facebook του Γενικού Επιτελείου.

Η επεξηγηματική σημείωση αναφέρει ότι το σημερινό σύνολο αεροσκαφών της Ρωσίας που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας είναι περίπου 500 μαχητικά  αεροσκάφη  όλων των τύπων και 340 ελικόπτερα.

Τα αεροσκάφη  αυτά είναι ικανά να υλοποιήσουν αποστολές έως τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ταξίαρχος  Vadym Skybitsky εξήγησε ότι η εικόνα  δείχνει την πιθανή έκταση της ρωσικής στρατιωτικής επιθετικότητας στην Αζοφική θάλασσα και την περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

«Ο σκοπός της στρατιωτικής επιθετικότητας της Ρωσίας είναι να προβάλει τον πλήρη έλεγχο της στην Μαύρη Θάλασσα ώστε να επηρεάσει τις χώρες της περιοχής.

Η Ρωσία  προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να εμποδίσει την Κριμαία να επιστρέψει στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, αντισταθμίζοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας και  επεκτείνοντας την στρατιωτική παρουσία της σε Αιγαίο και Μεσόγειο», τόνισε ο ίδιος.

Ο Ουκρανός αξιωματικός τόνισε ότι κρίνοντας από τον χάρτη και τις τεχνικές προδιαγραφές των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, το σύνολο τους μπορεί  να φτάσει σε μικρό χρονικό διάστημα πολύ μακρυά από τα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο Ποροσένκο έδειξε σήμερα  φωτογραφίες με ρωσικά άρματα μάχης σε περιοχές δίπλα στα ουκρανικά σύνορα, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων.

«Η συγκέντρωση των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο» τόνισε 

Τέλος κάλεσε τους ηγέτες της Δύσης να συμπαρασταθούν στο Κίεβο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα  μέτωπο εναντίον  του Κρεμλίνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close