ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Οι ΗΠΑ πήραν οριστικές αποφάσεις για την Κύπρο: «Πράσινο φως» για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Στρατιωτικός ακόλουθος στο νησί – Τέλος στα τουρκικά σχέδια

Τέρμα πλέον, η Ουάσιγκτον έλαβε οριστικές αποφάσεις για την Κύπρο οι οποίες αφορούν την ένταξη της νήσου μελλοντικά στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλει στρατιωτικό ακόλουθο για να συντονίσει την όλη κατάσταση.   

«Η τοποθέτηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και της άσκησης μιας ισορροπημένης αμυντικής διπλωματίας», αναφέρει το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

Την τοποθέτηση Κύπριου ακολούθου άμυνας στην Ουάσινγκτον, αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία.

Η Κύπρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κ. Βασιλείου, ανέφερε ότι η τοποθέτηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ και της άσκησης μιας ισορροπημένης αμυντικής διπλωματίας.

ΗΠΑ και Κύπρος συνεργάζονται πολύ στενά εδώ και καιρό σε θέματα άμυνας πραγματοποιώντας και κοινές ασκήσεις ενώ έχει τεθεί στην Ουάσιγκτον το θέμα της άρσης του εμπάργκο  πώλησης όπλων.

Η ουσία όλων αυτών των κινήσεων όμως ευρίσκεται αλλού και αφορά την μετατροπή της Κύπρου σε μια τεράστια αεροναυτική και χερσαία βάση των ΗΠΑ, απέναντι από την Συρία στην οποία η κατάσταση είναι ακόμα συγκεχυμένη, ενώ επισημαίνουμε ότι η μεγαλόνησος φυσικά «βλέπει» ολόκληρη την Μ.Ανατολή.

Μόλις σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δίνοντας συνέντευξή στην Washington Post δήλωσε ότι «ενώ θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στην περιοχή, η ώθηση στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και η πτώση των τιμών του αργού, αποτελούν έναν σοβαρό λόγο για να μην το πράξει έχοντας μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια του Ισραήλ.”

Δηλαδή με απλά λόγια οι ΗΠΑ με οποιαδήποτε δικαιολογία θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους στην Α.Μεσόγειο και το Ισραήλ, στο οποίο έχουν ήδη μεταφέρει αεροσκάφη F-22.

Η Κύπρος όμως ήταν είναι και θα είναι το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» πάνω στο οποίο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα «εναποθέσουν» όλα τα σύγχρονα οπλικά τους συστήματα, στον πόλεμο που ετοιμάζουν κατά Ρωσίας-Κίνας και Ιράν από αυτήν την κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close