ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΩΣΙΑ

Κατασκοπευτικό των ΗΠΑ στο στενό του Κερτς – S-400 στη Κριμαία στέλνει το Κρεμλίνο

Αυξήθηκε η δραστηριότητα κατασκοπευτικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και ιδιαίτερα στην Κριμαία και στην περιοχή Κρασνοντάρ. Μετά την εμφάνιση του Boeing RC-135V, το οποίο απογειώθηκε πριν λίγα 24ωρα από την Κρήτη, με προορισμό την Μ. Θάλασσα, την εμφάνισή του έκανε και ένα Boeing P-8 Poseidon.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του PlaneRadar στο Twitter, ένα στρατιωτικό Boeing P-8 Poseidon που έχει κατασκευαστεί για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έκανε κατασκοπευτική πτήση πάνω από το στενό του Κερτς και την Κριμαία στις 27 Νοεμβρίου

Το αεροσκάφος, με αριθμό 168848 πλησίασε την ακτογραμμή της χερσονήσου σε απόσταση 31 χιλιομέτρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένως καλέσει την Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τέτοιες επιχειρήσεις, ωστόσο το Πεντάγωνο αρνείται.

Το Boeing P-8 Poseidon είναι αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει και να καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια και να συμμετέχει σε κατασκοπευτικές αποστολές.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

Οι Ρωσικές ΕΔ βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Προφανώς η Μόσχα παίρνει μέτρα, κυρίως διότι υπάρχει πάντα ο φόβος το Κίεβο να εξαπολύσει επιθέσεις κατά των Ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Πριν λίγες ώρες, δόθηκε η εντολή από την Μόσχα, να σταλούν πυραυλικά συστήματα για να οχυρωθούν να στενά του Κερτς.

Η Μόσχα θα αναπτύξει στην περιοχή της Κριμαίας πυραύλους S-400 άμεσα, σύμφωνα με το Interfax. 

Ο Πούτιν φαίνεται ότι στέλνει μήνυμα πως η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στην κρίση με την Ουκρανία στην περιοχή. Σύμφωνα με το RIA οι πύραυλοι θα είναι επιχειρησιακοί ως τα τέλη του έτους, σε διάστημα περίπου ενός μηνός δηλαδή.

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ

Για τον κίνδυνο να υπάρξει πολεμική σύρραξη μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία έκανε λόγο την Τρίτη ο προεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μετά τη νέα κρίση στις σχέσεις των δύο κρατών από τη σύλληψη Ουκρανών ναυτών στα στενά του Κερχ.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ουκρανίας ο Ποροσένκο είπε «δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι κάνουμε πλάκα εδώ. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο εκτεταμένου πολέμου με τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο που επικαλέστηκε πληροφορίες από μυστικές υπηρεσιές ο αριθμός των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας «έχει αυξηθεί δραματικά» και ο αριθμός των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει τριπλασιαστεί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button