ΑπεργίεςΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενική απεργία με πορείες και συλλαλητήρια – ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΤΡΟΛΕΪ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Σε εικοσιτετράωρο απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα σήμερα. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, το μετρό, το τραμ, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός έχουν τραβήξει χειρόφρενο, ενώ τα λεωφορεία πραγματοποιούν στάσεις εργασίας. 

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε».

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Ξεχωριστές διαδηλώσεις πραγματοποιούν σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων» στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στους δρόμους και οι μαθητές

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην κατατεθεί! Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας με τις δεκάδες κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες μαθητικές μας πορείες στις 29 Οκτώβρη σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της που κάνει ακόμα χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο. Η κυβέρνηση που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας η κυβέρνηση απαντά με συκοφαντία, ΜΑΤ και χημικά. Η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας, επισημαίνοντας πως στις 10.00 την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία.

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο (επί της οδού Πατησίων).

Χωρίς μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν με τη σειρά τους 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, ενώ δεν θα λειτουργήσει και το τραμ.

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ

Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα τρόλεϊ, καθώς το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Τα λεωφορεία θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10.00 το πρωί, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24.00 της ίδιας ημέρας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close