ΤΟΥΡΚΙΑ

Ακσενέρ: «Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική-Αν χρειαστεί θα κάνουμε πάλι απόβαση»

  • “Όταν βλέπουν παθητική εξωτερική πολιτική ΠΑΝΤΟΥ, οι Σκοπιανοί αισθάνονται “Μακεντόνσκι”, οι Αλβανοί αφανίζουν την ομογένεια και οι που@@νες του Βόσπορου ξεσαλώνουν…”

 

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε και πάλι απόβαση» δήλωσε σήμερα η υπερεθνικίστρια Μ.Ακσενέρ.

Η πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα, απειλώντας ευθέως την Κύπρο με νέα τουρκική εισβολή.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε κι άλλη απόβαση στην Κύπρο», είπε η «λύκαινα» Μεράλ Ακσενέρ ενώ προχώρησε ακόμα πιο πέρα λέγοντας πως «η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως συνεχίζουν την προκλητική ρητορική και τα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως «οι Έλληνες έχουν τρεις μήνες να πατήσουν».

Αναφέρονται μάλιστα στο ραντάρ που τοποθέτησαν στη νησίδα Τσαβούς (3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ ή Αλικαρνασσός) και κρατά μακριά τους «κακούς Έλληνες», αφού όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο που δημιουργήθηκε «οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν από την Καλόλιμνο τα Ίμια».

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA.

«Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός Στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος. Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close