ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέδρασε ο κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά και την Siemens, τραπεζίτης Όσβαλντ

Έσπασε το βραχιολάκι

  • Έσπασε το βραχιολάκι και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που δικάζεται για εγκλήματα σε σχέση με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και της Siemens.

Δραπέτευσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, σπάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης, με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση (“βραχιολάκι”) από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald».

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο», αναφέρει το υπουργείο και συνεχίζει: «Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Όσβαλντ ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου στην υπόθεση των μιζών που δόθηκαν από την εταιρεία AXON για την επιλογή από την Πολεμική Αεροπορία των αεροσκαφών-εναέριων ραντάρ EMP-145 Erieye και ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση αλλά με… αναστολή! 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close