ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

“ΩΡΙΩΝ 18”: Μήνυμα αποτροπής των ΕΔ προς τους Τούρκους: Σάρωσαν Αν. Αιγαίο και Θράκη-Εντυπωσιακές εικόνες

Ολοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων “ΩΡΙΩΝ 18”, υπό την Διακλαδική Διοίκηση των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, σε απάντηση στο μπαράζ των τουρκικών ασκήσεων, με τον αποβατικό στόλο της Τουρκίας να βρίσκεται στο Αιγαίο.

Οι περιοχές που επιλέχθηκαν για τη διεξαγωγή της άσκησης δεν είναι καθόλου τυχαίες, καθώς προφανώς αποτελούν πιθανό στόχο της Άγκυρας σε σενάριο σύγκρουσης.

Από 11 έως 16 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, η εθνική διακλαδική άσκηση “ΩΡΙΩΝ-18”

Με συμμετοχή δυνάμεων από Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών, Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, αλλά και μονάδων της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, αναφέρει το veteranos.gr.

Η άσκηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μέσα από Μείζονες Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβε χώρα στη Θράκη και στο Αν. Αιγαίο και περιέλαβε πλήθος εκπαιδευτικών αντικειμένων ειδικών επιχειρήσεων, σε αμφίβιο και χερσαίο περιβάλλον, με σκοπό την περαιτέρω προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκομένων μονάδων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button