ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοτζιάς: «Με εντολή Τσίπρα η απέλαση των Ρώσων διπλωματών» – Άνοιξε το στόμα του και άναψε «φωτιές» πριν την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Ν. Κοτζιάς. Όπως είπε ο πρώην υπουργός: «Ήταν εντολή του πρωθυπουργού η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η υπόθεση ξεπερνούσε τη διπλωματία.

Υπήρχε ένα περιβάλλον που με έβλεπε με περίεργο τρόπο. Τους ενοχλούσε ότι ήμουν δημοφιλής υπουργός χωρίς να είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο τα υπογράφω αλλά είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του απέναντί μου. Εγώ ζήτησα μετά την έξοδο από τα μνημόνια να περάσουμε από μια κυβέρνηση σωτηρίας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ότι δηλαδή λέει και ο ίδιος στην Ευρώπη».

Στην ουσία ο πρώην ΥΠΕΞ δίνει στεγνά τον Α. Τσίπρα. Είναι μία ανατροπή η συγκεκριμένη αποκάλυψη, καθώς μέχρι τώρα οι πληροφορίες έλεγαν πως ο Ν. Κοτζιάς είχε πάρει πάνω του το ζήτημα των απελάσεων, με τον Πρωθυπουργό απλά να ακολουθεί.

Το τι πραγματικά έγινε το καλοκαίρι, με τις απελάσεις, θα πρέπει επιτέλους να βγει στη δημοσιότητα και να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Βέβαια ο πρώην ΥΠΕΞ μπορεί να επιθυμεί να βάλει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό, καθώς σε λίγες εβδομάδες έρχεται η επίσκεψη και η συνάντηση με τον Β. Πούτιν στην Μόσχα. Ίσως θέλει να πάρει εκδίκηση.

Πάντως Ν. Κοτζιάς και Α. Τσίπρας έπαιξαν βρώμικο ρόλο στην ελληνορωσική κρίση.

Μην ξεχνάμε όμως, πως για το Κρεμλίνο, ο Ν. Κοτζιάς αποτελούσε και αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο. Το παρασκήνιο είναι έντονο βέβαια και μένει να δούμε τι πραγματικά έλαβε χώρα.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

«Στις νόμιμες και δημοκρατικά αναγκαίες διαδηλώσεις εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών υπήρχαν συνθήματα, όπως φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια, ενάντια στο διεθνές δίκαιο, στην Ενδιάμεση Συμφωνία, στις σχέσεις καλή γειτονίας».

Δεν έπρεπε κάποιος εισαγγελέας να ζητήσει λογαριασμό; Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπάρχει ενιαίο κέντρο. Πιθανώς χρηματοδοτούνται από παρακρατικές δομές, ίσως από κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες, αυτοί που παίρνουν τα λεφτά ξέρουν από πού τα παίρνουν» τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button