ΑΛΒΑΝΙΑ

Προσαγωγές 9 Ελλήνων στην Αλβανία – Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο

Μεταξύ των προσαχθέντων ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή. Μπάμπης Καραθάνος

  • Οι αρχές της Αλβανίας προσήγαγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, εννέα συνολικά Έλληνες πολίτες. Οι επτά έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι. Αισιοδοξία της ΕΛΑΣ για άμεση απελευθέρωση και των τελευταίων δύο.

Σε συνολικά εννέα προσαγωγές Ελλήνων πολιτών έχουν προχωρήσει οι αλβανικές αρχές, στο περιθώριο της κηδείας του 35χρονου ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με τις δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

Το απόγευμα, συγκεκριμένα, η αλβανική αστυνομία προσήγαγε πέντε άτομα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ αφού επιβεβαίωσε το περιστατικό, γνωστοποίησε ότι οι τρεις έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Μεταξύ των προσαχθέντων, είναι ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή. Μπάμπης Καραθάνος, Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, ο Θωμάς Στέφος, πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Χρήστος Ντούτσης, πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, και ο Αντρέας Κούρτης, Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση, όπως μεταδίδουν οι Αλβανοί ως δικαιολογία, γι΄ αυτό και μέσα σε λίγα λεπτά, δίχως να υπάρξει σημαντικό ζήτημα, αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, διχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του απο τις αλβανικές Αρχές.

Παράλληλα οι Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες  στοχοποίησαν Έλληνα συνταγματάρχη ε.α. & τον Μπάμπη Καραθάνο μεταδίδοντας σενάρια για «εξτρεμιστές στους Βουλιαράτες».

Συγκεκριμένα ο Αλβανός ιστορικός Arben Lalla δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Albeu.com, φωτογραφία του συνταγματάρχη ε.α. των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, κ Ανέστη Κατσή, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο βρισκόταν σήμερα στις Βουλιαράτες.

Τα αλβανικά ΜΜΕ  στοχοποίησαν και τον πρώην επικεφαλή της οργάνωσης ΣΒΕΦΑ Μπάμπη Καραθάνο, τον οποίο κατονομάζουν ως εχθρό της Αλβανίας.

Το πρωί, θυμίζουμε, τέσσερις ακόμη Έλληνες προσήχθησαν στην Κακκαβιά, κατά την προσπάθειά τους να μεταβούν στο χωριό Βουλιαράτες, όπου τελούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του 35χρονου ομογενούς.

Και οι τέσσερις έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close