ΑΛΒΑΝΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα προσβολή νεκρού από τον Ράμα: «Η Αλβανία δεν θα βρομίσει από κάποιους βουνίσιους» – Για «συμμαχίες» μιλάει ο Τσίπρας

Αγνοεί τη Β. Ήπειρο ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Προσέβαλε εκ νέου τον νεκρό εθνομάρτυρα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αποδεικνύοντας πως το αφήγημα του Τσίπρα περί «καλής γειτονίας” είναι τουλάχιστον παραπλανητικό.

  • Την στιγμή που ο Τσίπρας μιλάει για συμμαχία με την Αλβανία και καλές διπλωματικές σχέσεις, ο Ράμα προσβάλλει τόσο τη μνήμη ενός νεκρού ήρωα, όσο και ολόκληρη την Ελλάδα.

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη Βόρεια Ήπειρο και δίνει συνεχώς πατήματα στο αλβανικό κράτος για να συνεχίσει και να επεκτείνει την επιθετική και προσβλητική ρητορική του.

 

Νέα προσπάθεια να ρίξει λάδι στην φωτιά από τον Έντι Ράμα που απαντώντας σε σχόλιο χρήστη του Facebook προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον όσων ύψωσαν σήμερα ελληνικές σημαίες και συνόδεψαν σε κλίμα θλίψης και έντασης τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία.

Αντί λοιπόν η Αλβανική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ράμα να ζητήσουν συγγνώμη για τα όσα διαδραματίσθηκαν από την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση με σχόλια που απλώς ερεθίζουν το εθνικιστικό φρόνημα και στις δυο πλευρές των συνόρων, ενώ προσβάλει τους απλούς πολίτες που πένθησαν ειρηνικά τον θάνατο του Κατσίφα.

Στο σχόλιο του στο Facebook, σύμφωνα με το Liberal, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ραμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Αλβανία δεν θα βρομίσει από κάποιους βουνίσιους που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια .. Είναι  άθλια οντά που βεβηλώνουν τους νεκρούς που υποτίθεται σέβονται..

Η αξία μας είναι αυτή, που σε κάποιους φαίνεται ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν κάνει πόλεμο με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε για προβοκάτσιες μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και την σημαία του και έφυγε. Ο πατριωτισμός δεν είναι να μειώσεις τον άλλο και την γλώσσα του αλλά να αγαπάς την χώρα σου και την γλώσσα σου» έγραψε ο Aλβανός πρωθυπουργός.

Οι προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις Ραμα έγιναν, ενώ η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Alpha απέφυγε κάθε σχόλιο αρνητικό για την Αλβανία σε σχέση με το επεισόδιο των Βουλιαράτων που στοίχισε την ζωή του Κατσίφα κάτω από ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,πήρε θέση μετά από τόσες μέρες ο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική ειδική δύναμη RENEA. Στην ουσία ο Τσίπρας δεν καταδίκασε την τακτική των Αλβανών δολοφόνων, μιλώντας σε ιδιαίτερα ήπιο ύφος.

Μετά από τη δολοφονία του ομογενή και το μανιφέστο προπαγάνδας και ανθελληνισμού από τα αλβανικά ΜΜΕ που κατευθύνονται από το καθεστώς Έντι Ράμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει πως οι Αλβανοί είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και δεν θα αλλάξει στρατηγική στην διπλωματική προσέγγιση των διμερών θεμάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button