ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άρωμα Εκλογών»: Νέο νόμο για την πρώτη κατοικία προανήγγειλε ο Δραγασάκης

  • Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πολιτικά (& όλως τυχαίως προεκλογικά)την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει έναν νόμο με βάση τα δεδομένα της εποχής.

 

Το τέλος του νόμου Κατσέλη, στη σημερινή του μορφή, και την αντικατάστασή του από έναν νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου για 142 δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την ανάπτυξη, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που βρίσκεται στα σκαριά.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τη λήξη του νόμου Κατσέλη, είπε ότι πάντα θα υπάρχει νόμος, όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία. Δεν υπάρχει περίπτωση, όπως ανέφερε, να μην νομοθετήσουμε. Ο νόμος Κατσέλη έγινε το 2010 με άλλα δεδομένα, συνέχισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει έναν νόμο με βάση τα δεδομένα της εποχής.

«Εμείς ως κυβέρνηση την προστασία της πρώτης κατοικίας πολιτικά θα τη διασφαλίσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για ανεύθυνη στάση, με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος, λέγοντας ότι «αν ήμουν επενδυτής και τον άκουγα, θα έφευγα από τη χώρα».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «βρίσκεται σε ανάκαμψη και είναι πλέον εδραιωμένη, η δημοσιονομική κατάσταση σταθερή, το χρέος υπό έλεγχο ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας μας δίνει θωράκιση», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι μεταρρυθμίσεις, όχι μεταρρυθμίσεις λιτότητας, αλλά μεταρρυθμίσεις που θα χτυπούν τις ανισότητες και θα ενισχύουν ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close