ΑΛΒΑΝΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόσυνο στον άταφο Κ. Κατσίφα στις Βουλιαράτες – Οργή για Πάγκαλο-Παπαδημούλη!

Εδώ δεν είναι Ίμια κύριε Πάγκαλε…Εδώ η σημαία έχει αξία!

Ρίγη συγκίνησης στην Β. Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει άταφος πολλά 24ωρα μετά την αντιπαράθεσή του και η μητέρα του κλαίει και οδύρεται ζητώντας να της δώσουν το παιδί της να το θάψει. Οι αλβανικές αρχές κωλυσιεργούν βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του 35χρονου.

Την ίδια στιγμή, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στις Βουλιαράτες, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε εικόνες:

Μήνυμα σε Πάγκαλο από τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Εν ολίγοις από το πουθενά σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων άρχισε να «ιδρώνει» το αυτάκι της για το τι καταγωγή έχουμε οι Βορειοηπειρώτες και για το εάν τελικά μιλάμε ελληνικά.

Αγαπητοί μου άνθρωποι, εδώ πέρα βρισκόμαστε χιλιετηρίδες και η γλώσσα που ομιλούμε ανταποκρίνεται ακόμη και στην ιστορία της εποχής του Ομήρου.

του Γιώργου Γκοτζιά

Γιατί όμως να έχουμε ανάγκη ένα τόσο τραγικό γεγονός, ούτως ώστε να γνωρίσετε επιτέλους τα αυτονόητα που συστηματικά σας έκρυβαν οι καταπατητές της ιστορίας μας;

Εδώ δεν είναι Ίμια κύριε Πάγκαλε…

Εδώ η σημαία μετριέται με το ανάστημα και τη λεβεντιά μας. Την ύψωσή της την ορίζουν διεθνείς συμβάσεις και όσο κι αν κάποιοι θεωρούν αυτή την κίνηση ως ένα εθνικιστικό παραλήρημα, δυστυχώς σφάλουν.

Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να διασφαλίσει στους Έλληνες κατοίκους της γενέτειρας των ευεργετών του Ελληνικού Έθνους, τα απαραίτητα δικαιώματα που απορρέουν όχι μόνο από τους κανόνες δικαίου της εκάστοτε σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά και από τους αγώνες που εκείνη δίνει.

Όσο για τις «ακρότητες» ενός ανθρώπου για τον οποίο αυτές τις μέρες κάνουμε λόγο, (υποβιβάζοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και όχι μόνο)και ξέρουμε πως ατιμάζεται ολόκληρη η ανθρώπινή του υπόσταση, σας αναφέρω πως ο εμπαιγμός αυτού του είδους, μπορεί να ανταποκρίνεται μόνον σε καταστάσεις νοσηρότατης εγκεφαλικής λειτουργίας. Μην ξεχνάμε ακόμη τις τιμές τις οποίες από αρχαιοτάτων χρόνων οφείλουμε στους νεκρούς μας. Η ιστορία κρίνει και δικάζει τέτοιου είδους ιεροσυλίες.

Επιπλέον κακός σύμβουλος στο γεγονός, είναι η σιωπή μιας τοπικής κοινότητας που δυστυχώς υπολειτουργεί. Και γι αυτό ευθύνεστε εσείς, οι «εκτός των ορίων μας» άρχοντες. Δε ντρέπομαι να επικαλεστώ την αθλιότητα, διότι εκείνη είναι ο μόνος μου σύμμαχος σε ένα τέτοιο κατάντημα. Και γνωρίζω πολύ καλά πως η επίρριψη ευθυνών δεν είναι «εύπεπτη» από κανέναν, αναφέρει το himara.gr

Το τιμόνι στον τόπο σας το κρατά η Ευρώπη, ενώ εδώ όπου η πλειονότητα των Βορειοηπειρωτών είμαστε ταυτοχρόνως Έλληνες – Ευρωπαίοι υπήκοοι, ποιός τελικά το κρατά; Γνωρίζει η Ε. Ε. πως δικοί της νομοταγείς υπέρ του μέτρου, πολίτες, ζούνε στα κατάλοιπα ξεπερασμένων ολοκληρωτικών καθεστώτων;

Εάν όχι, τότε και πάλι εσύ αγαπημένη μας Ελλάδα φέρεις την ευθύνη.

Διότι εμείς οι εκτός της επικράτειάς σου, είμαστε μαζί σου και στα καλά και στα άσχημα. Και για εσένα γινόμαστε υπόλογοι φέροντας στην ψυχή μας την ταυτότητα και το όνομά σου.

Ο ηρωισμός εδώ πέρα είναι ταυτόσημος της επιβίωσης. Όποιος μετριάζει την ισχύ του, είτε χάνει την εθνική του συνείδηση, είτε οδηγείται μια για πάντα στην ξενιτιά.

Δερβιτσάνη Δερόπολης, Νοέμβριος 2018

Πανηγυρίζουν τα Τίρανα με την ντροπιαστική δήλωση – Αλβανικά ΜΜΕ: «Ο Παπαδημούλης είπε ότι ο Κατσίφας ήταν ένοπλος εξτρεμιστής και όχι ήρωας»!ΟΡΓΗ από τους ομογενείς!

.

Τα όσα ντροπιαστικά ακούστηκαν από τα χείλη του Έλληνα Ευρωβουλευτή, έχουν γίνει σημαία στη γειτονική χώρα. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση έκανε μόνο κακό στην όλη υπόθεση.

Η δήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αναβρασμό στον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε. Θα τους ξαναψηφίσουμε;

Ο Δημήτριος Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους Έλληνες να είναι πιο συγκρατημένοι μετά την εκδήλωση στους Βουλιαράτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς, ήταν εξτρεμιστής και δεν χρειάζεται να γίνει ήρωας από τους Έλληνες.

Η Ελλάδα, ως το παλαιότερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας στα Βαλκάνια, ισχυρότερη και πλουσιότερη θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος, ώστε να αντιμετωπίζει αυτά τα λυπηρά γεγονότα με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αναφέρει το echedoros

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να μειώσουμε τους τόνους, να σταματήσουν οι άλλοι να εκμεταλλεύονται πολιτικά αυτό το θέμα από την πολιτική που παίζεται και στις δύο πλευρές των συνόρων από πολιτικούς ή δημοσιογράφους και να διασφαλίσουμε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην αποσαφήνιση των συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», γράφει το κείμενο.

«Φυσικά, αυτός ο άνθρωπος είχε ακραίες απόψεις, είχε προφανώς Καλάσνικοφ και πυροβόλησε, και όλοι στα Τίρανα ή στην Αθήνα είναι ενάντια στη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ενάντια στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να θυσιάζουμε κανέναν, που για μας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Και θέλω να πω στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία δύο πράγματα:

Πρώτον, να διευκρινισθεί εάν ο Κατσίφας θα μπορούσε να εξουδετερωθεί χωρίς να σκοτωθεί και δεύτερον, να μην γίνεται αυτό το πινγκ-πόνγκ και επιδεινώνεται η ζωή της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», είπε.

Ο Παπαδημούλης πρόσθεσε: «ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής, μην τον κάνετε ήρωα», σημειώνεται χαρακτηριστικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close