ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο όρος Τρόοδος (VIDEO) – «Καθαρό» μήνυμα στην Άγκυρα

Oι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις των Sayeret Matkal συνασκήθηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο όρος Τρόοδος στέλνοντας «καθαρό» μήνυμα στην Άγκυρα για το τι θα έχει να περιμένει σε περίπτωση που απειλήσει την σύμμαχο Κύπρο.

Η εν λόγω άσκηση είναι η Τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται στην Κύπρο από τους Ισραηλινούς, τα τελευταία δύο χρόνια.

Με την άσκηση που πραγματοποίησε στην Κύπρο η ΙDF ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή τα 11 ισραηλινά F-16 από την 110 ΠΜ στην Λάρισα επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Συνασκήθηκαν με την ΠΑ σε όλο το μήκος και πλάτος του ελληνικού χερσαίου χώρου αλλά δεν βγήκαν στο Αιγαίο για ευνόητους λόγους (για αποφυγή καταγραφής σεναρίων και τακτικών)

Στην Κύπρο οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν από την 29η Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Οι ασκήσεις διεξήχθησαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ δημοσίευσε εικόνες από τις ασκήσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), σημειώνοντας ότι προωθούν την «αλληλοκατανόηση, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close