ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση ξηλώνει τη διοίκηση της ΕΡΤ- Όλες οι εξελίξεις

Την απόφαση να «ξηλώσει» τη διοίκηση της ΕΡΤ έλαβε ο Λευτέρης Κρέτσος,πιθανότατα και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υπεύθυνος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής τις παραιτήσεις, τόσο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού. 

Αιτία γι αυτή την απόφαση αποτέλεσε η έντονη και δημόσια αντιπαράθεση των δύο που μάλιστα κράτησε αρκετό καιρό και προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΕΡΤ. 

Ας σημειωθεί ότι το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Σύντομα το υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.Σκληρή ανακοίνωση από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ

Με σκληρή ανακοίνωση τα σωματεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ επιτέθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο, για την τοποθέτηση μη δημοσιογράφων σε θέσεις προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορίστηκαν επικεφαλής των σταθμών μουσικοί παραγωγοί, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ακόμη και ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ οι επικεφαλής δημοσιογράφοι στο σύνολο των 19 σταθμών είναι μόλις πέντε.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία σημειώνουν ότι η διοίκηση της ΕΡΤ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη με αυτές τις επιλογές  που  δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την απόκρουση φαινομένων αδιαφάνειας. Τονίζουν επίσης ότι με έωλες και σκιώδεις διαδικασίες, με «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών και –κυρίως- έλλειψη στρατηγικού οράματος για την ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα παραδοθεί σταδιακά  στην  απίσχνανση και τελικά απαξίωση  του ρόλου της.ΚΙΝΑΛ

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Οι διάφορες φυλές της εξουσίας και της παραεξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ. Το τελικό θύμα όμως, είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία εμείς θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close