ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jumbo: «Καρατομείται» ο αντιπρόεδρος Παπαευαγγέλου για το σκάνδαλο της κινεζικής «χρυσής βίζας»

Την απομάκρυνση του Ευάγγ. Παπαευαγγέλου από τη θέση του αντιπροέδρου της Jumbo φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει η διοίκηση της Jumbo.

Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους μέσω POS, συναλλαγές οι οποίες παραβίαζαν τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που ισχύουν στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έχει συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, με την προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».

Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε απευθυνθεί αρχικά σε άλλη συστημική Τράπεζα, η οποία όταν αντιλήφθηκε τις κινήσεις του, διέκοψε τη συνεργασία. Το σύνολο των κινήσεων μέσω POS πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνες για την υπόθεση εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Παπαευαγγέλου αναμένεται να ληφθεί τυπικά σήμερα, οπότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Jumbo και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close