ΑΛΒΑΝΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα θα εξετάσει την σορό του Κ.Κατσίφα – «Τον πυροβόλησαν εξ’ επαφής» εκτιμά γιατρός & φίλος του

Νωρίς το πρωί πέρασε τα σύνορα με την Αλβανία ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα ο οποίος θα εξετάσει το σορό του 35χρονου και θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι βολές που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν από κοντινή απόσταση.

Αυτό καθώς στο σημείο όπου χτυπήθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών υπάρχουν ίχνη αίματος που δείχνουν ότι το σώμα του μεταφέρθηκε. 

Φίλοι του λένε μάλιστα ότι δέχθηκε “χαριστική βολή” σε άλλο σημείο από αυτό όπου δέχθηκε την πρώτη σφαίρα. Λένε με λίγα λόγια ότι ακινητοποιήθηκε δεχόμενος μια σφαίρα στο στήθος και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Παράλληλα στην Αλβανία έχει μεταβεί δικηγόρος ο οποίος θα συνδράμει την οικογένεια. Οι συγγενείς του 35χρονου θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον των αστυνομικών και εκείνων που έδωσαν την εντολή για την επιχείρηση.

Στις συνθήκες θανάτου του Κώστα Κατσίφα, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από την επιτόπια έρευνα στον τόπο του, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο γιατρός και φίλος του Π.Πάπιστας.

Όπως είπε, η σορός του 35χρονου ομογενή εντοπίστηκε ψηλά στο βουνό σε μία μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ σε απόσταση 50 – 80 μέτρα υπήρχαν μεγάλες ποσότητες αίματος.

«Το αίμα ήταν ζωντανό, κόκκινο, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός», όταν τον έσυραν στην πλαγιά, είπε ο ίδιος, που ως γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε δόθηκε η χαριστική βολή, αν και εκτιμά ότι ήταν εξ επαφής.

Για το λόγο αυτόν, όπως αποκάλυψε ο γιατρός, καταφτάνει σήμερα στην Αλβανία ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος θα διαπιστώσει και ποιο από τα τραύματα προηγήθηκε, ποιο ήρθε στο τέλος.

Περιγράφοντας τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, ο Π.Πάπιστας έκανε λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως ‘όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε’», κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close