ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτος Γαβρόγλου – Καλεί τους φοιτητές να παίξουν ξύλο με τον Ρουβίκωνα για να «διεκδικήσουν τους χώρους»

Προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, μετά την κατάληψη γραφείου από την αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας”, αφού ο υπουργός αντί να λάβει μέτρα ο ίδιος για την προστασία φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικούς, ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι στους φοιτητές, καλώντας τους να διεκδικήσουν τους χώρους τους.

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο», αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα. Αλλά, αναφέρεται και στους φοιτητές. «Νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουν τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;», λέει ο κ. Γαβρόγλου.

Στην ίδια συνέντευξη, υποστηρίζει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των ρόλων κράτους-Εκκλησίας. «Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει και προσθέτει «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δηλώνει ότι θα έχουν νομοθετηθεί έως το τέλος του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close