ΣΚΟΠΙΑ

VMRO: «Η Κυβέρνηση (Ζάεφ) ψευδεται! Δεν υπάρχουν αποστάτες – Δεν θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» (βίντεο)

Έκτακτη συνέντευξη τύπου έδωσαν μέλη του VMRO, διαψεύδοντας πως ο Ζ.Ζάεφ έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών . Το VMRO απαίτησε να διεξαχθεί άμεσα η ψηφοφορία λέγοντας η “θέληση του λαού είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές”.

Βουλευτές του VMRO-DPMNE  έδωσαν συνέντευξη τύπου ζητώντας από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Talat Xhaferi, να ξεκινήσει άμεση η ψηφοφορία.

“Πέρασαν 19 ημέρες από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός διακήρυξε πως δεν δίνει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει πως η θέληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις.

Απαιτούμε από τον Talat Xhaferi να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η Κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3″ ανέφερε ο  Antonio Milososki.

“Εμείς θα ψηφίσουμε σύμφωνα με την βούληση του λαού, η οποία επαναλαμβάνω είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις που ασκούνται σε αρκετούς βουλευτές” πρόσθεσε.

“Θα δούμε σήμερα στην ψηφοφορία ποιος έχει την πλειοψηφία” επανέλαβε.

Πίσω του ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ απ’ έξω υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και αρκετοί διαδηλωτές.

Η συζήτηση στην Βουλή ήταν να αρχίσει στις 13.00 ώρα Ελλάδος, μετατέθηκε για τις 16:00 ώρα Ελλάδος αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ.

Η αιτία για την καθυστέρηση δεν αιτιολογήθηκε

Εφόσον η πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close