ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς πτώχευση και η θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον Όμιλο της Folli Follie, καθώς η αμερικανική θυγατρική, Links of London, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ φιλοδοξεί να υπαχθεί η θυγατρική εταιρεία της Folli Follie, η οποία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο περίφημο άρθρο 7.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FF Group, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις «σημαντικές και διαρκείς ετήσιες οικονομικές ζημιές» της Links of London (LoL), η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο ελληνικός όμιλος πάντως, διαβεβαίωσε ότι παρά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7, οι διεθνείς δραστηριότητες της LoL θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα επηρεαστούν από τις επίμαχες εξελίξεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεσμεύτηκε ότι η αμερικανική θυγατρική θα προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων, τους οποίους μάλιστα, «ευχαρίστησε για τη στήριξή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική της FF Group στον Καναδά δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις και συνεχίζει κανονικά την ομαλή λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών έχει υπαχθεί και η μητρική εταιρεία, έπειτα από πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του επανελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του 2017, μετά τις αποκαλύψεις για ευρείς αποκλίσεις στους ισολογισμούς της ασιατικής θυγατρικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close