ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΚΟΠΙΑ

Πολώνεται το κλίμα στην ΠΓΔΜ- ΜΜΕ: Ο Ζάεφ ήρθε σε συμφωνία με 11 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VRMO!

Στη Βουλή της ΠΓΔΜ εστιάζει το διεθνές ενδιαφέρον καθώς εξελίσσεται στην αρμόδια επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία αναμένεται να κριθεί σε τρεις ψηφοφορίες αρχής γενομένης από την προσεχή Τρίτη.

Το κλίμα στη γειτονική χώρα πολώνεται όσο πλησιάζει η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία της 16ης Οκτωβρίου με φήμες, καταγγελίες και πιέσεις.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησαν εν μέσω φημών που διέρρευσαν σε σκοπιανά και σερβικά ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση του Ζάεφ ήρθε σε συμφωνία με 11 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VRMO, να υπερψηφίσουν τις αλλαγές που θα ανοίξουν τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και συνεπακόλουθα την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ειδικότερα, τις εν λόγω πληροφορίες μετέδωσαν ο τηλεοπτικός σταθμός της γείτονος Alsat -που ελέγχεται από αλβανόφωνους- καθώς επίσης και η Σερβική Δημόσια Τηλεόραση, αλλά τις διέψευσε το VMRO, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMROκαι συνέχισε:

«Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Την ίδια στιγμή, τα Σκοπιανά ΜΜΕ, μεταδίδουν πως πρώην αξιωματούχοι του VRMO που ανήκουν στη φιλοδυτική πτέρυγα του κόμματος έχουν εμπλακεί ενεργά στην επιχείρηση να μεταπεισθούν βουλευτές της ΚΟ του κόμματος και να υπερψηφίσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά του την Τρίτη, ο Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να διαψεύσει φήμες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως θα συγκεντρωθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτείται.

Αντιστοίχως, ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν κατήγγειλε απειλές κατά στελεχών του VRMO που διάκεινται θετικά απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close