ΣΚΟΠΙΑ

Ζάεφ: Δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές-VIDEO

«Όσο πιο σύντομα εφαρμοστεί η συμφωνία τόσο το καλύτερο θα είναι και για τις δύο χώρες» τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ. Τόνισε πως δεν χρειάζεται εκλογές στα Σκόπια και κάλεσε την αντιπολίτευση να επιδείξει υπευθυνότητα.

Να αποφύγει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην πΓΔΜ επιδιώκει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις για την εξασφάλιση της απαραίτητης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων.

Μιλώντας στο Euronews, τόνισε ότι μπορεί να βρεθεί η απαραίτητη πλειοψηφία και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

«Οι αναλύσεις δείχνουν ότι μπορούμε να επικαλύψουμε τις ψήφους υπέρ του «ναι» καθώς διαθέτουμε πλειοψηφία που δεν έχει δει το VMRO ούτε στις καλύτερες μέρες του. Διαθέτουμε τα 2/3, ακόμη και με τις ψήφους των εκλογών του 2016 και του 2017 αντίστοιχα και πιστεύω ότι ο αριθμός των ψήφων θα είναι ακόμη υψηλότερος σε αυτές τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Όμως, όπως είπα, τέτοιες εκλογές θα γίνουν μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίες. Για μια ακόμη φορά, δράττομαι της ευκαιρίας για να ζητήσω να υπάρξει ψυχραιμία και υπευθυνότητα ενώπιον της χώρας και του μέλλοντός της και πιστεύω ότι οι βουλευτές θα πράξουν την υποχρέωσή τους προς το κράτος».

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε πως εάν αποτύχουν όλοι οι πιθανοί τρόποι για να επιτευχθεί πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, τότε θα είναι αναγκαίες οι εκλογές. «Αλλά η Μακεδονία δεν χρειάζεται εκλογές. Η Μακεδονία τώρα είναι στον σωστό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, η συμφωνία προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για τη χώρα του όσο και για την Ελλάδα.

«Υπάρχει αρκετός χρόνος, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι όσο πιο σύντομα εφαρμοστεί η συμφωνία, τόσο καλύτερο θα είναι και για τις δύο χώρες, καθώς η ίδια η Συμφωνία προσφέρει πολλά οφέλη. Τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, όπως και οι κυβερνήσεις μας και όλοι εστιάζουμε στην επόμενη φάση που είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας στο Κοινοβούλιο».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close