ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΝΑ

Για δωροδοκία ερευνά η Κίνα τον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ

  • Σύμφωνα με το Πεκίνο, ο Μεγνκ Χονγκγουέι, που παραιτήθηκε χθες από επικεφαλής της Ιντερπόλ, ερευνάται για δωροδοκία και δωροληψία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ιντερπολ Μεγνκ Χονγκγουέι, ερευνάται ως ύποπτος για δωροδοκία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου ασφαλείας.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι ο Χονγκουέι έχει «δεχθεί δωροδοκίες» και προσθέτει ότι γίνει έρευνα εναντίον οποιουδήποτε άλλου έχει δωροδοκηθεί.

«Η έρευνα κατά του Μεγνκ Χονγκγουέι, αφορά δωροληψία και δωροδοκία, η εξέταση για ενδεχόμενη παράβαση των νόμων είναι πολύ επίκαιρη, απολύτως ορθή ακόμη και σοφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο 64χρονος Χονγκουέι, που είναι είναι αναπληρωτής υπουργός Ασφαλείας της Κίνας, παραιτήθηκε από χθες την προεδρία της Ιντερπολ, μετά τις αναφορές ότι έχει συλληφθεί ως ύποπτος ότι βοηθούσε συγκεκριμένη εταιρία να υπογράψει συμφωνία στο χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Η παραίτησή του ήρθε την ίδια ημέρα που η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Κίνας ανακοίνωσε ότι ο Χόνγκουει είναι στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.

Η σύζυγος του Χόνγκουει, που μένει στην γαλλική πόλη Λυόν, όπου βρίσκεται και το αρχηγείο της Ιντερπόλ, δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία, αφού δεν είχε νέα του από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν αναχώρησε από τη Γαλλία για την Κίνα. Αργότερα, τα κινεζικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Χονγκουέι συνελήφθη από τις αρχές αμέσως μόλις έφτασε στην Κίνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close