ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ανοίγουν στόματα” για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών (βίντεο)

Σοκ έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που επί σειρά ετών ζητούσε «φακελάκι» από τους φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματα ή ακόμα και σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Οι αποκαλύψεις ωστόσο, δεν σόκαραν φοιτητές και γονείς, που ήξεραν, αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν και πλέον κάνουν λόγο για «κοινό μυστικό».

«Τουλάχιστον 19-20 χρόνια υπάρχει αυτό το θέμα», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζιούτζιος, που σημείωσε ότι τα περασμένα χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και στη Σύγκλητο, όμως «δεν υπήρχε ποτέ ένας μάρτυρας».

Η «ταρίφα» του καθηγητή ήταν περίπου στα 1700 ευρώ ανά μάθημα και όπως δήλωσε στο «Καλημέρα Ελλάδα» μητέρα φοιτητή που έχει πέσει θύμα του καθηγητή, «δεν το ήξεραν μόνο στις Σέρρες, αλλά το ήξεραν σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη μητέρα του φοιτητή, «τα πράγματα ήταν πολύ οργανωμένα» και ο δράστης «δεν φαινόταν πουθενά», αφού «το μήνυμα ερχόταν μέσω υπολογιστή».

Όπως δήλωσε, επίσης στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ.Καρανάσιος, που έχει ανοίξει ιστοσελίδα καταγγελιών για το ζήτημα, «δεν μπορούσε να πιαστεί, αφού πήγαινες σε ένα φροντιστήριο, πλήρωνες κάτι και μόνο η τηλεφωνική συνομιλία υπήρχε».

Και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δρούσε πολλά χρόνια, ενώ τόνισε ότι, «τα στόματα στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πιο κλειστά».

Ανοίγουν στόματα

Όλο και περισσότερα στοιχεία γύρω σπό τη δράση του καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών ο οποίος φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα για να περνά φοιτητές στο μάθημά του έρχονται στο φως.

Στον καθηγητή αλλά και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά στις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Ο καθηγητής ζητούσε από κάποιους χρήματα, κάποιους άλλους τους έστελνε στο φροντιστήριο των συνεργών του για ιδιαίτερα, ενώ από τις φοιτήτριες ζητούσε ιδιαίτερες συναντήσεις.

Πάντως, το 2015 είχε πάλι εμπλοκή αλλά τότε την είχε γλιτώσει με επίπληξη. Αυτή τη φορά έγιναν επώνυμες καταγγελίες και συνελήφθη.

«Είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένας φοιτητής στο ΤΕΙ το γνωρίζει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ, Νίκος Τζιούτζιος. «Εχουμε κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά όποτε καλούνταν ο μάρτυρας, εξαφανιζόταν. Σε αυτό το τμήμα όταν μπαίνεις έχεις 7 μαθήματα των 250 ευρώ, που αν δεν τα δώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πτυχίο», κατήγγειλε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button