ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους της κακοκαιρίας σε Εύβοια και Μαγνησία

Για τρίτη ημέρα εξακολουθούν να αγνοούνται το ζευγάρι ηλικιωμένων στο Πήλι Ευβοίας καθώς και ο κτηνοτρόφος στα ορεινά του Αλμυρού Μαγνησίας, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της καταστροφικής επέλασης του κυκλώνα «Ζορμπά».

Τη Δευτέρα το πρωί, υπενθυμίζεται, ότι εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος που αγνοείτο στην Εύβοια, το αυτοκίνητο του οποίου είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ για το ζευγάρι που αγνοείται στο Πηλί Ευβοίας συνεχίζονται, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή με την υπερχείλιση του ποταμού Κηρέα και χειμάρρων της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, μαζί με εθελοντές κάνουν έρευνες στον Αλμυρό Μαγνησίας προκειμένου να εντοπίσουν τον 75χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος  είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του.

Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή «Μέγαλος Λάκος» του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος προς Μαντούδι

Τα νερά έχουν υποχωρήσει και στο Μαντούδι μετρούν τις πληγές τους από το πρόσφατο πέρασμα του κυκλώνα “Ζορμπά”, καθώς υπάρχουν σημαντικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και στην υπαίθρια αγορά που λειτουργούσε παζάρι.

Μέσα σε λίγες ώρες τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποκατέστησαν ζημιές, για να δώσουν στην κυκλοφορία τον δρόμο προς το Μαντούδι, καθώς ένα πολύ μεγάλο τμήμα του είχε καταστραφεί από τα νερά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

«Η Περιφέρεια είναι σε συναγερμό. Δίνει μάχες από άκρη σε άκρη της Στερεάς. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση ενός σχεδόν “βομβαρδισμένου” οδικού δικτύου για να εξασφαλίσουμε προσβάσεις με ασφάλεια» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και συμπληρώνει: «μετράμε τις πληγές μας. Προχωράμε στην αποτίμηση των καταστροφών όχι μόνο για τι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και για νέα έργα υποδομών διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά πολλά λόγια».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close